17 May 2023
Software

Visma PubliTech får fortsatt förtroende i nio Skånekommuner

Familjen Helsingborg är ett nära samarbete mellan elva kommuner i Skånes nordvästra hörn. Nio av dessa kommuner har tillsammans upphandlat ett nytt HRM-system. Nu står det klart att Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Ängelholm har valt att ge Visma och deras Public HRM Business Suite fortsatt förtroende.

Samtliga kommuner i upphandlingen hade sedan tidigare Visma PubliTechs lönesystem Personec P. Nytt är att de valt att satsa på att flytta sina system till molnet och en Software as a Service-lösning.

En av fördelarna är enligt kommunerna att låta Visma sköta driften istället för att själva göra det lokalt på egna servrar. De får därmed en säker och skalbar lösning, samtidigt som uppdateringar av systemet blir smidigare.

– Vi är glada över att få fortsatt förtroende och att dessutom kunna leverera vår Public HRM Business Suite som SaaS-lösning till samtliga kommuner, säger Marie Ceder, vd på Visma PubliTech.

Flera av kommunerna har sedan tidigare ett gott samarbete inom området lön, pension, systemförvaltning och utbildning genom enheten HR-servicecenter. Det nya avtalet omfattar lönesystemet Personec P tillsammans med WinLas samt en option för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.

För mer information, kontakta gärna:
Marie Ceder, vd Visma PubliTech
Tfn. 010-141 33 41 

Om Visma
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara i molnet, med en omsättning på 1,73 miljarder euro under 2021, 14 000 anställda och 1,4 miljoner kunder i Europa och Latinamerika. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer av alla storlekar, möjliggör vi ett mer effektivt och välmående samhälle. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige