12 Sep 2023
Software

Svenska kyrkan väljer HR-plus och Medvind WFM från Visma

Tillsammans med lönesystemet HR-plus planerar Svenska kyrkans egen servicebyrå löneservice i Uddevalla att växa. Löneservice med 140 000 löneutbetalningar per år har idag en tredjedel av samtliga verksamheter inom Svenska kyrkan anslutna. Till första löneutbetalningen våren 2025 väntas många fler ha anslutit sig.

– Vi är väldigt glada för förtroendet och ser fram emot att tillsammans med Svenska kyrkan utveckla deras löneprocess, säger Sofia Gerstenfeld, vd på Visma Enterprise. De har som många andra valt HR-plus och Medvind WFM för att automatisera delar av löneprocessen och på så sätt kunna lägga tid på annat som skapar värde i organisationen.

Automation sparar mycket per lönespecifikation

Med 22 700 anställda, 24 600 förtroendevalda och ett stort antal uppdragstagare som får arvode per tillfälle, kan arbetet effektiviseras med HR-plus kvalitetssäkrade och automatiserade löneprocess.

Genom automation kan vi lägga mindre tid per lönespecifikation vilket sparar mycket tid vid så stora volymer, som vi årligen hanterar, säger Per Starke, chef för avdelningen gemensamma funktioner på Svenska kyrkans nationella kansli, där digital infrastruktur, ekonomi och lön finns samlade. 

– Med HR-plus kommer arbetet med vårt stora antal förtroendevalda bli mycket enklare. Ett arbete som idag görs manuellt. I systemet kommer vi på löneservice att kunna hantera många juridiska enheter vilket är en förutsättning då fler och fler verksamheter ansluter sig till vår servicebyrå, säger Per Starke. 

Utöver HR-plus kommer schemaläggnings- och bemanningssystemet Medvind WFM att implementeras och vara en del i den centrala verksamhetsutvecklingen.

För mer information kontakta gärna:
Sofia Gerstenfeld, vd Visma Enterprise AB
Mail.
[email protected]
Tfn. 010-141 15 01

Per Starke, chef för avdelningen gemensamma funktioner på Svenska kyrkans nationella kansli
Mail.
[email protected]

Om Visma Enterprise
Visma Enterprise utvecklar lösningar som automatiserar och förenklar verksamhetskritiska processer. Det ger våra kunder och deras medarbetare möjlighet att fokusera på det som gör dem framgångsrika.

Om Visma
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara i molnet, med en omsättning på 2,06 miljarder euro under 2022, 14 500 anställda och 1,6 miljoner kunder i Europa och Latinamerika. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer av alla storlekar, möjliggör vi ett mer effektivt och välmående samhälle. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige