Visma Ski Classics 4 Kids

Bjud barnen på en skidfest!

Anmäl ditt barn här

Välkommen till barnens stora skidfest 2019!

Lördagen den 23 Februari är vi återigen redo för kanske Sveriges största skidlopp för barn - Visma Ski Classics 4 Kids i samarbete med Täby IS Skidklubb.

Arrangemanget är gratis och öppet för alla barn i åldrarna 4-12 år. Det blir en tävling utan tidtagning och fri start i klassisk stil med vätskestationer. Barnen får startnummer som delas ut i Vismas stora trailer på hela tre våningar med utsikt över hela tävlingsområdet.

De yngre deltagarna åker en bana på 1.7 km, medan de äldre åker en distans om 2.7 km. Vid målgång får alla barn en medalj samt en liten “goodie-bag”.  

Skidloppet går av stapeln på Täby Konstsnöspår.

Träffa Scooby-Doo i skidspåret! 

Det kommer också finnas möjlighet att testa på andra aktiviteter på plats, bland annat ski cross. På plats finns även Scooby-Doo! Kom och mingla med honom och tävla om filmen ”Scooby-Doo! och det 13:e Spökets Förbannelse” och andra roliga priser!

Plats: Täby IS Skidor konstsnöspår, Vågsjö gård, 187 69 Täby

Tid: Spåret öppnar kl. 10:00 och håller öppet till kl. 13:00. Sista starten går kl. 12:30.

Mer praktisk information och anmälan hittar du längre ner. 

Scooby-Doo

Praktisk information

Om loppet:

Spåret är öppet kl. 10:00-13:00. Sista start går kl. 12:30. Registrering och uthämtning av nummerlapp sker i Vismas Ski Classics trailer på tre våningar med utsikt över hela tävlingsområdet. Tävlingen är utan tidtagning och det är fri start i klassisk stil. Barnen får startnummer och vid målgång delas medalj och en liten “goodie-bag” ut. De yngre deltagarna åker en bana på 1,7 km, medan de äldre åker en distans om 2,7 km.

Om Täby Konstsnöspår:

Hitta hit. Det finns gott om parkeringsplatser på området och personal kommer att hjälpa till på plats för att dirigera trafiken smidigt. 

Mat och dryck:

Det kommer att gå att köpa korv med bröd och grillade hamburgare, samt saft och kaffe på plats. Betala kontant eller med Swish.

Toaletter:

Det finns fem toaletter inomhus i golfrestaurangen bakom startområdet som går bra att använda.

 

Svar på några vanliga frågor:

Kostar det att anmäla mitt barn?  
Nej eventet är helt gratis

Får min 3-åring åka loppet? 
Ja, det går utmärkt även för mindre barn att prova på, det är barnets föräldrar som avgör det.

Kan min femåring åka den längre distansen? 
Ja, det är du som förälder som avgör vilken distans barnet åker.

Får jag som förälder åka med mitt barn i spåret som stöd? 
Ja, det går bra.

Mitt barns kompis vill åka men är inte anmält, kan han/hon få åka ändå? 
Ja, man kan anmäla sig direkt på plats i Visma Ski Classics trailer. Dock är antalet startnummer och goodie-bags begränsade.

När går starterna?  
Det är öppen start så man börjar åka när man är redo. Spåret öppnar kl. 10.00 och sista start 12.30
 

Dela den här sidan
 
Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.