Visma Ski Classics 4 Kids

Har du skidsugna barn i åldern 5-12 år - ta med dem på skidfesten Visma Ski Classics 4 Kids.

Kom till barnens stora skidfest 2018!

Lördagen den 10 mars är vi redo för historiens första långlopp för barn - Visma Ski Classics 4 Kids. Det hela går av stapeln på Täby Konstsnöspår och arrangemanget är gratis. Det blir en tävling utan tidtagning och fri start i klassisk stil. Barnen får riktiga nummerlappar och medaljer som delas ut i Vismas stora trailer på hela tre våningar med utsikt över hela tävlingsområdet.

De yngre deltagarna åker en bana på 1.7 km, medan de äldre åker en distans om 2.7 km. Vi har självklart lagt in vätskestationer under banan, precis som i alla långlopp i Visma Ski Classics.

Det kommer också finnas möjlighet att testa på andra aktiviteter på plats, bland annat ski cross. Det är först till kvarn som gäller, så anmäl ditt/dina barn redan idag.

Praktisk information

När: Lördagen den 10 mars, kl. 10.00 - 13.00 (sista start kl. 12:30)
Öppen start vilket betyder att barnen startar när de är klara. Ingen tidtagning!

Var: Täby Konstsnöspår (länk)

För vilka: Barn i åldrarna 5-12 år.

Spårlängd: 1.7 km för 5-6 år och 2.7 km for 7-12 år.

Alla deltagande barn får startnummer och medalj (gäller så långt lagret räcker). För mer info se längre ner på denna sida.

Anmälan till Visma Ski Classics 4 Kids

Webbanmälan är stängd - men du kan anmäla dina barn direkt på plats. Mre information om Visma Ski Classics 4 Kids och hur du anmäler dina barn på plats hittar du nedan. 

Varmt välkommen till Visma Ski Classics 4 Kids!

Nu på lördag 10 mars är det äntligen dags för Visma Ski Classics 4 Kids på Täby Konstsnöspår, som ditt barn är anmält till. Loppet arrangeras av Visma i samarbete med skidklubben Täby IS Skidor. Spåret öppnar kl. 10:00 och håller öppet till kl. 13:00. Sista starten går kl. 12:30. Det är fri start utan tidtagning, så man startar när man själv är redo.

Det kommer finnas möjlighet att testa på andra aktiviteter på plats, som skidskytte (från 10 års ålder) och skicross. Dessutom finns Warner Bros. Home Entertainment där för att promota den nya filmen The LEGO Ninjago Movie som nu finns att köpa och hyra digitalt. Barnen kommer att få chans att träffa LEGO-ninjorna Lloyd och Nya från filmen. Viaplay ordnar en rolig tävling i vår trailer där barnen har möjlighet att vinna koder till filmen samt fina LEGO Ninjago-prylar.


Praktisk information:

Om loppet:

Spåret är öppet kl. 10:00-13:00. Sista start går kl. 12:30. Registrering och uthämtning av nummerlapp sker i Vismas Ski Classics trailer på tre våningar med utsikt över hela tävlingsområdet. Tävlingen är utan tidtagning och det är fri start i klassisk stil. Barnen får utöver riktiga nummerlappar även en medalj och en skidmössa från Daehlie (gäller så långt lagret räcker). De yngre deltagarna åker en bana på 1,7 km, medan de äldre åker en distans om 2,7 km.

Om Täby Konstsnöspår:

Hitta hit. Det finns gott om parkeringsplatser på området och personal kommer att hjälpa till på plats för att dirigera trafiken smidigt.

Mat och dryck:

Det kommer att gå att köpa korv med bröd och grillade hamburgare, samt saft och kaffe på plats. Betala kontant eller med Swish. 

Toaletter:

Det finns fem toaletter inomhus i golfrestaurangen bakom startområdet som går bra att använda.

Svar på några vanliga frågor:

  • Får min 3-4 åring åka loppet? Ja, det går utmärkt, det är barnets föräldrar som avgör det.

  • Kan min femåring åka den längre distansen? Ja, det är du som förälder som avgör vilken distans barnet åker.

  • Får jag som förälder åka med mitt barn i spåret som stöd? Ja det går bra.

  • Mitt barns kompis vill åka men är inte anmält, kan han/hon få åka ändå? Ja, man kan anmäla sig direkt på plats i Visma Ski Classics trailer. Det är öppen start så man börjar åka när man är redo.

  • Mitt barn har inga längdskidor, går det att låna på plats? Ja det finns ungefär 40 par längdskidor, pjäxor och stavar i olika storlekar som går att låna på plats via Täby IS Skidor.


Vi ses på lördag!

Hälsningar

Projektledningen för Visma Ski Classic 4 Kids och Täby Skidor IS

Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.