#VismaOfficeHack

Dela med dig av dina bästa OfficeHack och var med och tävla om 10 000 kronor!

Om VismaOfficeHack videotävling

Visma bjuder in alla att delta med sina egna videos om hur man kan effektivisera sin arbetsplats. Delta i tävlingen med ditt eget videoklipp! Priset på 10 000 kronor delas ut till den video som har flest röster när tävlingen avslutas den 1 december 2016 kl. 12:00.

Så här deltar du i tävlingen:

 1. Gå till sidan http://www.visma.se/vismaofficehack/ och titta på våra egna inspirationsvideos eller ladda ner vår eBook för att läsa mer om hur vi ser på effektivisering.

 2. Gör ditt eget videoklipp på ditt eller dina bästa OfficeHack eller förbättringar av din arbetsmiljö. Det kan vara på kontoret, i bilen, i skolan, ditt hemmakontor, i bussen eller var som helst där du jobbar. Beskriv i filmen hur ditt hack funkar och på vilket sätt det effektiviserar din vardag.

 3. Videoklippet ska vara 1–3 minuter långt och kan vara filmat med vilken typ av kamera som helst.

 4. Använd inte material, såsom bakgrundsmusik eller bilder, som en tredje part har upphovsrätt till.

 5. Logga in på ditt YouTube-konto och ladda upp ditt videoklipp på YouTube.

 6. Kopiera länken till ditt videoklipp och klistra in länken i formuläret på vår tävlingssida.

 7. Beskriv ditt klipp med några ord och fyll i din e-postadress och skicka in formuläret.

 8. Inskickade filmer modereras av Visma innan de publiceras på tävlingssidan. Detta kan ta några dagar.

 9. När inlägget publicerats kan du dela det med dina vänner och bekanta så att de kan gå in och rösta.

 10. Tävlingen avslutas den 1 december 2016 kl 12.00.

 

Fem tips på hur du filmar med mobilen

 • Filma i landskapsläge. Eftersom slutresultatet ska visas på en skärm med widescreen (16:9) så ser det mycket bättre ut om filmen också är i det formatet.

 • Använd mikrofon. För att ljudet ska höras tydligt så rekommenderas en mikrofon. Telefonens vanliga headset fungerar utmärkt.

 • Filma i miljöer som är bullerdämpande. För att slippa bakgrundsljud, filma gärna inomhus eller i välmöblerade rum så slipper ljudet studsa mellan väggarna.

 • Utnyttja ljuset. Undvik motljus och använd istället ljus från fönster och fasta lampor för att undvika att filmen bli mörk.

 • Öva, öva, öva. Skriv gärna ett pratmanus och sätt upp scenen som ska filmas. Ju mer du övar desto bättre blir videon.

 

Så här röstar du i tävlingen:

Har du hittat din favoritvideo? Den video som har flest röster kommer att vinna ett pris. Det är du som genom att rösta avgör vem som vinner! Gör så här!

 1. Gå till tävlingssidan.

 2. Bläddra fram till din favoritvideo.

 3. Under varje video finns ett e-postfält och en rösta-knapp. Fyll i din e-postadress och tryck på rösta-knappen.

Viktigt: De e-postadresser som anges vid röstning är endast för att förhindra manipulerande av röstresultat. Dessa adresser kommer inte att användas i marknadsföringssyfte eller på något sätt vidarebefordras till tredje part.

Regler för VismaOfficeHack videotävling

Upphovsrätt:

 • Tänk på att du måste äga rättigheterna till filmen för att få anmäla den till tävlingen. Du får alltså inte anmäla en film som någon annan har upphovsrätt till.

 • Använd inte material, såsom bakgrundsmusik eller bilder, som en tredje part har upphovsrätt till.

 • Du som tävlingsdeltagare ansvarar för att verket eller en del av verket, till exempel musik eller bilder, som skickas till tävlingen inte gör intrång på en tredje parts upphovsrätt, varumärkesrätt eller immateriella rättighet.

 • Tävlingsarrangören ansvarar inte för krav som tredje parter ställer, och som hänför sig till avtalsvidrig användning, kopiering, modifiering eller spridning av material, som utgör en del av verket, eller till någon annan motsvarande orsak.

 • Tävlingsdeltagaren (upphovsmannen) ansvarar för att han eller hon har rätt att överlåta upphovsrätten till verket som skickas till tävlingen.

 • Om videoklippet/verket innehåller material, vars upphovsrätt innehas av en tredje part, ska upphovsmannen säkerställa att han eller hon har vederbörliga tillstånd till att använda materialet. Upphovsmannen/den ansvariga personen ansvarar för alla eventuella upphovsrätts- och lagringsavgifter och rättsliga krav från tredje parter.

 • Upphovsrätten till verket förblir i upphovsmannens ägo.

Kränkande eller osakligt innehåll

Videoklipp som inte anknyter till tävlingens tema eller är osakliga på andra sätt kommer inte att godkännas. Videoklippet får inte vara kränkande, nedsättande, diskriminerande mot kön, etniskt ursprung eller religiös övertygelse eller på något annat sätt vara stötande. Videoklippet ska vara i enlighet med svensk lag och följa god sed.

Personer som uppträder i videoklippet och tillstånd

Sändaren ska inhämta ett skriftligt tillstånd för offentlig visning av videoklippet av samtliga personer som uppträder i videoklippet och kan identifieras, samt, om tillämpligt, av de personer som medverkat i framställningen av videoklippet. För minderåriga barn krävs tillstånd från deras vårdnadshavare. Sändaren ska inhämta skriftliga tillstånd för framställning av videoklippet och för tillverkning av kopior av samtliga personer som medverkat i framställningen av videoklippet.

Det är tillåtet att spela in material på offentliga platser. För inspelning i privata lokaler ska tillstånd inhämtas.

Rättigheter

Upphovsmannen som deltar i tävlingen överlåter till tävlingsarrangören, Visma, obegränsad rätt att kostnadsfritt visa verket offentligt och att utnyttja verket eller delar av verket i sin marknadsföring. Videoklippen kan publiceras bland annat på Vismas webbplats och på Vismas YouTube-kanal. Upphovsmannen som deltar i tävlingen överlåter rätten att kopiera verket och ändra verkets format och storlek i den omfattning som krävs för att visa verket.

Val av tävlingens vinnare och pris

Vismas marknadsgrupp utser tävlingens vinnare baserat på den film som har flest röster när tävlingen avslutas. Beslutet kan ej överklagas.

Tävlingen pågår till 1 december 2016 kl 12.00. Vinnarens namn kommer att publiceras på Vismas webbplats.

Visma kommer att hantera värdet av vinsten, 10 000 svenska kronor, som engångslön till vinnaren med avdrag för skatt, sociala avgifter och arbetsgivaravgifter. Tävlingsvinster är enligt lag skattepliktiga och ska därför beskattas som inkomst av tjänst. Visma kommer även att lämna kontrolluppgift till Skatteverket.

Disclaimer

Alla videos som laddas upp kommer att granskas innan de släpps in i tävlingen. Vi förbehåller oss rätten att utan vidare förklaring avvisa en uppladdad video.

Vi förbehåller oss rätten att ta bort röster som vi bedömer är manipulerade.

De e-postadresser som anges vid röstning är endast för att förhindra manipulerande av röstresultat. Dessa adresser kommer inte att användas i marknadsföringssyfte eller på något sätt vidarebefordras till tredje part.

Godkännande av reglerna

Tävlingsdeltagare godkänner dessa regler genom att skicka in videoklippet till tävlingen.