"FL TRANSPORT OCH TORD NILSSONS ÅKERI"

SMARTA SAMARBETEN BYGGER ”GNOSJÖANDA” I TRANSPORTBRANSCHEN

FL Transport i Bräkne-Hoby och Tord Nilssons Åkeri i Sölvesborg har flera likheter. Två mindre men växande transportföretag, som båda verkat i tre generationer, och som numera drivs av en ung generation företagsledare med en liknande uppsättning värderingar gällande framgångsrikt företagande. Bland annat tänker man lika när det kommer till samverkan och konkurrens. Det har byggt ett ömsesidigt förtroende som erbjuder såväl utvecklingspotential som konkurrensfördelar.

– De senaste åren har det varit tufft som tusan med små marginaler i branschen, säger Linus Granquist, en av de två ägarna på FL Transport. Då tänker man till en extra gång innan man lägger resurser på investeringar. Vi har valt att utveckla verksamheten med hjälp av smarta samarbeten. Tanken är att man stöttar varandra och tar tillvara på kompetens och resurser istället för att konkurrera om marknaden. Lite ”Gnosjöanda” helt enkelt. FL Transport och Tord Nilssons Åkeri hyr ut resurser till varandra vid behov och planerar gemensamt kring returkörningar, men de utvecklar också nya tjänster tillsammans. Gemensamt erbjuder de till exempel en lagringstjänst de kallar ”Knutpunkt Lagring” till FL Transports fliskunder..

FL Transport lastar och lossar medan Tord Nilssons bistår med lagringsyta i en fastighet på 10 000 m2. Fastigheten äger Tord Nilssons Åkeri ihop med Svenska foder, Stallbyggen i Sölvesborg, Tony Tagesson och Jens-Olle Kyllönen i ”Knutpunkt Sölve”. Ytterligare ett samarbete som erbjuder nära jordbrukstjänster och lastvagnsservice.

– Detta sätt att tänka kring samverkan och företagsutveckling ökar hos oss i den yngre generationen företagsledare, menar Andreas Nilsson, en av tre bröder som driver Tord Nilssons Åkeri. Nätverket och förtroendeingivande relationer till partners och leverantörer blir allt viktigare och det går inte längre att tänka ”mitt eller ditt”. En annan gemensam egenskap hos den unga generationens företagsledare är inställningen till moderna tekniska hjälpmedel. Både FL Transport och Tord Nilssons Åkeri har hittat en uppskattad samarbetspartner i TransPA för att få kontroll över planering, schemaläggning och lönehantering.

– Vill man bygga en framgångsrik och konkurrenskraftig verksamhet gäller det att vårda det man har. Inte bara fordon och kundkontakter, vill man ha bra och engagerade chaufförer är lönehanteringen A och O. Med TransPA har vi fått en oerhörd koll och vi slipper pappersexercisen. Tidigare när man skulle stå och slå i pärmar visste man ju knappt varman skulle börja, säger Linus och får medhåll från Andreas.

– Det har blivit enklare för chaufförerna att rapportera in sina arbetstider på telefonen som de alltid har med sig, säger han. TransPA gör det möjligt för oss att arbeta närmare kunder och medarbetare ute på fältet eftersom vi enkelt kan informera och svara varandra. Ju mer vi arbetar med Visma TransPA ju fler smarta lösningar kommer vi fram till. Det är nästan bara fantasin som sätter gränsen för hur man kan utveckla verksamheten med systemet. Men TransPA är mer än en teknisk produkt, avslutar Andreas. Deras långa erfarenhet från just transportbranschen gör dem till en kompetent samarbetspartner vi gärna arbetar med för att växa och utvecklas.

Tillsammans har FL Transport och Tord Nilssons Åkeri bokat in en utbildning med Team TransPA där de ska gå vidare i sin framtidsutveckling. Områden som de vill utveckla är företagsstruktur och ledarskap samt arbetsgivar- och arbetstagaransvar.

Linus Granquist och Andreas Nilsson
FL Transport och Tord Nilssons Åkeri

Vi visar hur Visma TransPA effektiviserar

Boka en kostnadsfri webbdemo, så går vi under en timme igenom funktionerna i Visma TransPA och hur de kan effektivisera verksamheten – utifrån era behov och arbetssätt.

Fyll i formuläret eller kontakta oss direkt på 0524-48 00 10

Du kan också anmäla dig till något av våra kostnadsfria webbinars, med inriktning mot godstrafik respektive persontrafik.