"EB LOGISTIK JAGAR INTE LÄNGRE TIDRAPPORTER"


EB Logistik är ett familjeföretag som bedrivit framgångsrik transportverksamhet i över 60 år. Idag har de 200 anställda och 5 kontor i Skåne, Småland och Stockholm. Huvudkontoret ligger i Oskarshamn. De skapar värde för sina kunder med hjälp av moderna, kostnadseffektiva och flexibla arbetssätt, personligt engagemang samt ett uttalat ansvar för miljö och goda arbetsvillkor. De har tilldelats utmärkelsen ”Schyssta villkor” av Transports avdelning i Jönköping, och mäter löpande verksamheten inom ”Greater Than” där man jämför sina prestationer med de bästa åkerierna i Europa. En ambition som ställer krav på smarta och effektiva arbetssätt. Sedan september 2014 arbetar de i Visma TransPA Gold.

– Mitt arbete går så mycket smidigare och snabbare nu, berättar löneadministratör Frida Hammarberg. Innan TransPA hade vi veckovisa tidrapporter på pappersblanketter. Då hade jag 3 intensiva arbetsveckor i månaden, och var låst till arbets- platsen de dagar som rapporterna skulle lämnas in. Nu kan jag vara ledig eller arbeta hemifrån när jag behöver eftersom allt sker digitalt och verktyget nås via internet. Förarna knappar själva in sina rapporter via fasta arbetsdatorer på de olika kontoren. Vi har valt rapportering via fasta datorer eftersom bilarna rullar dygnet runt och alltid måste lämnas på åkeriet. Arbetet med TransPA innebär även andra fördelar, fortsätter Frida. Att minska pappersåtgången på kontoret ligger väl i linje med vårt miljöarbete, och jag har fått en mycket bättre överblick. Det har bidragit till en del insikter.

– Vi använder inte TransPA fullt ut ännu och har en del funktioner kvar att implementera och lära oss mer om, till exempel planerings- och schemafunktionerna och sammankopplingen med färdskrivaren. Då kommer det att bli ännu bättre. Överlag tycker jag att det har gått snabbt att komma in i verktyget. Jag kan absolut rekommendera TransPA Gold.

Frida Hammarberg
Löneadministratör, EB Logistik

Vi visar hur Visma TransPA effektiviserar

Boka en kostnadsfri webbdemo, så går vi under en timme igenom funktionerna i Visma TransPA och hur de kan effektivisera verksamheten – utifrån era behov och arbetssätt.

Fyll i formuläret eller kontakta oss direkt på 0524-48 00 10

Du kan också anmäla dig till något av våra kostnadsfria webbinars, med inriktning mot godstrafik respektive persontrafik.