"LUNDSTRÖMS I MOSKOSEL BEVISAR ATT INTE BARA DE STORA JOBBAR SMART"


Donald Lundströms Åkeri har funnits i byn Moskosel norr om Arvidsjaur sedan ”farfar” började köra timmer i slutet av 50-talet. Idag drivs företaget av Donald och hans fru Sara. Sommartid kör de mestadels lastverksamhet inom grus- och anläggning. På vintern tillkommer plogning. De har tre bilar, en traktor och två chaufförer. Sara arbetar deltid som personal- och löneadministratör, går in som extra chaufför samt plogar på vintern.

– Vi har en liten verksamhet, inte trodde vi att vi skulle ha nytta av ett digitalt system för att organisera och planera, berättar Sara. Tanken om att det inte hade varit dumt att få in färdskrivartiderna digitalt började mogna när jag kom i kontakt med TransPA. Vi bestämde oss för att prova och vilket värde det har gett oss. Bland annat är det smart att systemet håller reda på en mängd saker, fortsätter Sara. Vi matar in allt, utrustning, kläder, tank-kort och anställningsbevis. Jag ser lätt vem som hämtat ut vad och inser nu hur mycket vi har fått ha i huvudet tidigare.

Att Visma TransPA är webbaserat och nås mobilt har också inneburit ett mervärde. Utöver deltidstjänsten på åkeriet arbetar Sara på ortens förskola. Åkeriverksamheten sköts ibland på kvällar och helger. Hon behöver inte längre åka till kontoret för att utföra arbetet. Rutinen kring tidredovisning är också smidigare.

– Chaufförerna redovisar sina tider digitalt på telefon och plattor. De tycker att det är enkelt och tiderna kommer in snabbare. Passningen av förarnas tider har också blivit enklare. Innan fick jag ringa och fråga om de kunde ta ett jobb, nu kan jag när som helst gå in och titta vad de har planerat i sin egen kalender. Till och med utbildningen för att lära sig TransPA är mobil. Instruktionsfilmerna finns där hela tiden. Jag tittar när jag får tid, kan gå tillbaka när jag vill och slipper söka support för svar. Det är kanonbra.

Sara Lundström
Donald Lundströms Åkeri

Vi visar hur Visma TransPA effektiviserar

Boka en kostnadsfri webbdemo, så går vi under en timme igenom funktionerna i Visma TransPA och hur de kan effektivisera verksamheten – utifrån era behov och arbetssätt.

Fyll i formuläret eller kontakta oss direkt på 0524-48 00 10

Du kan också anmäla dig till något av våra kostnadsfria webbinars, med inriktning mot godstrafik respektive persontrafik.