"BRÖDERNA BJÖRKLUNDS GRUS HAR STENKOLL PÅ KVALITÉN, SERVICEN OCH RESURSERNA"


Bröderna Björklunds Grus har drivits av familjen Björklund i nära ett sekel. På 20-talet startade farfars far Sven en maskinservice tillsammans med sonen Albin, men bara några år senare investerade de i en mobil stenkross för att restaurera bygdens vägar. På 70-talet renodlades verksamheten inom grus- och berg området och sedan dess har företaget expanderat stadigt. Idag sysselsätter de ett 30-tal anställda och ett stort antal inhyrda åkare. Nuvarande ägarna Thomas och Peter utsågs till Årets företagare 2007. Viss transportverksamhet och vägunderhåll erbjuds fortfarande, men förädling av natursten är företagets främsta kompetensområde.

– Vi är noga med kvalitén på våra produkter och relationen till våra kunder berättar Lena Björklund som är löneadministratör på företaget. Alla kunder får samma service och kan räkna med att få sina leveranser i rätt tid och till rätt pris. Vi får sällan reklamationer.

Företaget värnar inte enbart om sina kunder. Hela ledningen är överens om att det är viktigt att både hushålla med materialet i bergtäkten och ta väl hand om en annan viktig resurs – personalen. God kvalitet bygger på nöjda och engagerade medarbetare och Bröderna Björklunds Grus ska vara en bra arbetsplats. Vissa saker kan personalen vara med och påverka själva. För att underlätta delaktighet, kommunikation och inte lägga mer tid än nödvändigt på arbetsuppgifter som inte ger direkt kundvärde, tar de hjälp av tekniska stödsystem. Sedan 2015 använder de Visma TransPA.

– Finns det saker som kan underlätta för alla i företaget så ska man använda dem, och TransPA har verkligen underlättat, säger Lena. Personalen tidrapporterar direkt i systemet via sina plattor, vi får en digital koppling till färdskrivartiden och jag behöver aldrig tveka i lönearbetet. Det blir rätt i alla led, avtalet följs och jag slipper göra samma sak flera gånger. Allt är serverat så det är bara att trycka ”ok”. TransPA är enkelt även för den som inte är så teknisk. Jag kan uppleva att det på något vis är enklare att rapportera tid i TransPA än i de manuella tidlapparna. Alla är positiva. Just nu är vi med och utvecklar implementeringen av ME-avtalet i TransPA, och det blir kanonbra.

Lena Björklund
Löneadministratör, Bröderna Björklunds Grus

Vi visar hur Visma TransPA effektiviserar

Boka en kostnadsfri webbdemo, så går vi under en timme igenom funktionerna i Visma TransPA och hur de kan effektivisera verksamheten – utifrån era behov och arbetssätt.

Fyll i formuläret eller kontakta oss direkt på 0524-48 00 10

Du kan också anmäla dig till något av våra kostnadsfria webbinars, med inriktning mot godstrafik respektive persontrafik.