Stockholms Verkstad får fördelar med Movenium Tidrapportering
9th juni 2016movenium_admincase SE
Movenium har pratat tidrapportering med Jarmo Sääf, VD, och Annelie Rosén, ekonomiansvarig, på Stockholms Verkstad AB, ett anrikt smidesföretag från Sollentuna grundat redan 1926. Företaget har ett tiotal anställda och jobbar med allt som har med stål att göra – från himmel till jord. Många gånger hittar de speciallösningar för sina kunder, som sträcker sig från privatpersoner till företag, och har ofta flertalet projekt igång samtidigt flera dagar i veckan. Behovet av tidrapportering för att underlätta faktureringen dök upp, och de har använt programmet sedan drygt ett år tillbaka. Jarmo nämner att de kollade runt bland en mängd leverantörer – åkte på mässor mm och fastnade för Movenium Tidrapportering, som även är det första tidrapporteringssystem de har testat.

– Vi valde Movenium Tidrapportering då programmet kändes lättast, enklast och inte så krångligt. Känslan är detsamma än idag, poängterar Jarmo.

Fördelarna med programmet är flera säger Annelie och berättar om hur de gjorde innan de hade programmet igång.

– Tidigare gjorde vi excelark och killarna skulle lämna in sina tider – nu får vi in det automatiskt – även om de inte är i närheten. Bra för mig som sammanställer, tidigare fanns det risk att faktureringen blev sen – nu kan man fakturera samma dag som det avslutas eller dagen efter! Jag skickar sms och påminner om tidrapporten så löser det sig. En annan fördel är att killarna kan fylla i tiderna direkt vilket minskar risken att de glömmer bort vad som skett, fortsätter Annelie.

Både Jarmo och Annelie kan tänka sig att använda fler av Moveniums tjänster i framtiden – om behov uppstår för t ex Movenium Personalliggare. I dagsläget agerar de ofta UE i många av de mindre projekt de är uppbokade på. Då ansvaret för personalliggaren ligger på byggherren kan de via Movenium Personalliggare få en länk som bjuder in underentreprenörer till systemet.

Sammantaget är Stockholms Verkstad väldigt nöjda med Tidrapporteringen, det är ett väldigt praktiskt och tidsbesparande system som gör att faktureringen går smidigare och snabbare, avslutar Jarmo Sääf.

Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.