MBB Mark Bygg Betong

Allt under samma tak och pappersfritt 

MBB Mark Bygg Betong utför bygg- och snickeriarbeten i Örebro med omnejd sedan 2002. Som ett relativt ungt bolag med ett högt tempo har införandet av digital tidrapportering varit en positiv ögonöppnare. 

Av firmans totalt tio anställda använder nio appen dagligen för att rapportera in tider. Detta har märkbart bidragit till ökad effektivitet i projekten, samt även minskat behovet av att komma in till kontoret eller att tidrapporteringen skjuts upp till “sen”. Skulle någon missa att lägga in sin tid får de ett automatiskt meddelande som påminnelse

-En risk med att inte kunna registrera tid direkt är ju att saker kan missas eller glömmas bort, med appen händer det inte längre. “Ingen tid försvinner” är en bra summering, säger Jonathan Rödin, delägare på MBB Mark Bygg Betong. 


Allt under samma tak och pappersfritt 

Jonathan med kollegor har tidrapporterat digitalt i ungefär ett år och för några månader sedan började de också använda funktionen Skyddsrond. 

-På våra större jobb är vi högsta ansvariga för projekten och då är skyddsronden i appen perfekt. Att slippa pappershanteringen och samtidigt veta att all dokumentation alltid finns samlad på ett och samma ställe är en stor fördel. 

“Bara att logga in och börja använda”

På MBB Mark Bygg Betong finns ingen dedikerad resurs för IT, och det har man inte sett något behov av efter att man “gått digitala” heller. Om det funnits en tröskel att komma igång med det nya arbetssättet är det inget man minns - appen beskrivs som mycket enkel att både använda och komma igång med. 

-För de administrativa bitarna är det såklart lite mer att sätta sig in i till en början, men då har också Hans-Erik* och Visma alltid funnits där som stöd, berättar Jonathan. 

 
Gemensam överblick

Till vardags är det bara den tionde kollegan på kontoret som använder webbgränssnittet för att ta ut underlag för fakturering och löner, något som integrationen med Visma Lön 600 underlättar. Att alla oavsett via app eller webbgränssnitt ser samma sak ger en bra gemensam överblick och underlättar vid avstämningar och genomgångar mellan personer som sällan befinner sig på samma plats.

Att ha Visma Construction Suite på plats ser man som en plattform och språngbräda för att dra nytta av fördelarna med digitala lösningar i sin egen takt, tack vare enkelheten att utöka vartefter. Som det ser ut nu är nästa steg för MBB Mark Bygg Betong att börja använda Vismas ID06 ackrediterade Personalliggare med både Regbox och app för närvaroregistrering. Sneglar gör man också på funktionen Arbetsorder… 


*Hans-Erik är MBB Mark Bygg Betongs primära kontakt på Visma som hör av sig med jämna mellanrum för att höra om allt fungerar som det ska. Och som gärna hjälper till ifall man stött på problem eller har önskemål om nya funktioner.