Vad är ett schemaläggnings- och bemanningssystem?

Ett schemaläggnings- och bemanningssystem hjälper dig med planering av arbetstider och uppgifter utifrån verksamhetens behov. Det ger dig möjligheten att effektivt schemalägga medarbetarna samt få fram ersättare för vakanser vid behov. Det bidrar till att skapa en bra arbetssituation och trivsam arbetsplats. En viktig faktor som ökar chanserna att attrahera och behålla medarbetare.

Vad är Medvind WFM från Visma?

Schemaläggnings- och bemanningssystemet Medvind WFM (där WFM står för Work Force Management) löser det svårlagda pusslet genom att digitalisera såväl arbetstidsplanering, schemaläggning, vakanshantering och attest. Det gör inte bara arbetet enklare utan innebär även stora besparingar. Du kan också enkelt följa upp och analysera, för att ständigt optimera din resursplanering.

Varför välja Medvind WFM?

samlat-tid-cc-300x300.svg
All tid på ett ställe

Medvind WFM hanterar all tid: Schemaläggning, bemanning, frånvaro, ledighetsansökan, övertid, passbyten, avvikelserapportering, kom/gå-tid via stämpling, attest och uppföljning. Bemanningsplaneringen sker i realtid med total överblick av verksamheten.

adapted-cc-300x300.svg
Verksamhetsanpassad

Medvind WFM optimerar komplex bemanning för arbetstidsmodeller inom de flesta verksamheter, som till exempel privat vård, apotek, mediabolag, hotell, gruvor, tillverkande industri, räddningstjänst, regioner och kommuner. Välj själv de funktioner som passar din verksamhets behov bäst.

automation-2-cc-300x300.svg
Hög nivå av automatisering

Medvind WFM automatiserar verksamheten och minskar administrationen. Här finns funktioner för avancerad och automatiserad tidutvärdering med kostnadsfördelning enligt centrala och lokala kollektivavtal. Automatisk schemaläggning spar tid för såväl planerare som chefer.

Intervju med

Allegio_red.svg

"Jag har god erfarenhet av Medvind sen tidigare. Det säkerställer en god kvalitet för våra kunder och en förbättrad arbetsmiljö för medarbetarna."
Pontus Karmhag, VD på Allegio Omsorg

Läs hela intervjun

Fler funktioner i Medvind WFM

Arbetstid

Bemanning

Tid & avvikelser

Vikarier

Utfall & uppföljning

Mer om Medvind WFM

Calendar-1-C-250x250.svg
AutoSchema

Optimalt schema med ett knapptryck. Medvind WFM AutoSchema revolutionerar schemaläggningen. En modul som använder optimeringsteknologi och AI för att ta fram det optimala schemat.

Läs mer

Integration-2-C-250x250.svg
Integrationer

Medvind WFM kommunicerar utöver lönesystemet med flera andra branschspecifika system för detalj och produktionsplanering. Integrationerna sker i realtid eller med olika frekvens.

ptj-Kundcase.jpg
Vad säger våra kunder?

Som komplement till HR-plus använder Praktikertjänst Medvind WFM för schemaläggning. Läs hela intervjun med Lena Sundin från Praktikertjänst på knappen nedan.

Läs mer

Kvalificerad-arbetstidsplanering-video-900x300.jpg
Kvalificerad arbetstidsplanering

Rätt medarbetare med rätt kompetens på rätt plats. Där budget, lagar och kollektivavtal efterlevs. Medarbetarna erbjuds attraktivare scheman genom olika sorters medarbetarengagemang.

Se klippet

cloud-cc-300x300.svg
Medvind WFM som Molntjänst/SaaS

Medvind WFM som molntjänst är kostnadseffektivt, enkelt och tryggt. Frigör dina resurser, vi sköter allt det tekniska som drift, uppdateringar, backup:er och service. Vi erbjuder även systemförvaltning.

Läs mer

Community.svg
Communityn
= kundsidor

Här delger vi dig information och nyheter som är viktiga att ta del av gällande Medvind WFM. Du kan även prata med andra användare och lämna idéer till produktförbättring.

Till Communityn

Jag vill bli kontaktad av en säljare!

Fyll i formuläret, så hör vi av oss!

Lösenord- och inloggningsproblem? Klicka här »
Har du ett supportärende? Klicka här »

Sektor