IT-lösningar och tjänster
för den nya tidens apotek

Smart tilläggsfunktionalitet via våra appar

Visma PharmaSuite kan kompletteras med nyttiga och tidssparande tilläggsfunktioner. Några exempel på redan levererade smarta funktioner är:

Checklista Verktyg för inköpsplanering av Perioden Vara (PV) – förenklar och effektiviserar hanteringen av PV samt förbättrar lagerhållningen

Det lokala apoteket eller huvudkontoret kan på ett enkelt sätt sköta om beställning och försäljning av Periodens Vara samt hantera löpande förändringar av utsedda PV. Receptexpeditionsstödet byter automatiskt till Periodens Vara enligt gällande regler.

Checklista Verktyg för styrning och inköpsplanering av prioriterade parallellimporterade läkemedel – säkerställer att rätt varor köps in och säljs på apoteken

Med verktygets hjälp kan huvudkontoret peka ut och styra apotekens beställningar och försäljning av parallellimporterade läkemedel. Apoteken ser tydligt i gränssnittet i receptexpeditionsstödet vilka varor som ska säljas i första hand.

Checklista Farmaceutiskt rådgivningsstöd  - PharmaAdvise – kompetensstöd i kundmötet 

Med PharmaAdvise har farmaceuten enkel tillgång till rådgivningsstödet under receptexpeditionen. Det går även att nå stödet utanför receptexpeditionen, till exempel via sökning på en specifik vara. PharmaAdvise kan användas som ett merförsäljningsstöd i form av förslag vid rådgivningen. Från det administrativa gränssnittet kan information om nya och befintliga läkemedel uppdateras.

Som apoteksaktör kan du styra och anpassa den information som PharmaAdvise ska innehålla. Dina kunder får därmed skräddarsydd och kvalitetssäkrad information om sina läkemedel. Och du som aktör får nöjdare kunder.

Kontakta oss gärna för att få veta mer!