AVARN Security hittar talangerna med stöd av molnet

Säkerhetsföretaget AVARN Security har 3600 anställda i hela Sverige och söker kontinuerligt efter nya kollegor som vill trygga miljön för företag, myndigheter och människor. Konkurrensen är hård och idag kan upp till 50 jobbannonser ligga ute samtidigt. För att ha god kontroll på alla ansökningar, automatisera processen och kommunicera effektivt använder AVARN Visma EasyCruit, ett molnbaserat rekryteringssystem som underlättar för chefer, rekryterare och kandidater.

– När vi får in riktigt stora projekt, söker vi ibland 150-180 personer samtidigt. Det hade nästan varit omöjligt utan systemets hjälp, säger Torgny Weick, HR business partner på AVARN Security.

Ytterligare en framgångsfaktor är användandet av sociala medier för att nå så många som möjligt, liksom att vara på tårna och hela tiden hålla kontakt med kandidaterna.

– Visma EasyCruit gör det möjligt att kommunicera med stora grupper samtidigt. Och vi tar snabbt fram statistik som ger en bra överblick och visar vart vi ska sätta in insatserna, säger Torgny Weick.

Idag ansvarar varje chef på AVARN för sina egna rekryteringar. De som är nya eller inte rekryterar löpande behöver extra stöd. Torgny Weick håller interna utbildningar och välkomnar intuitiva gränssnitt.

– Det sker positiv utveckling och jag ser fram emot det nya gränssnittet. Jag ska även titta närmare på hur vi kan använda instruktionsguiderna som finns på Vismas kundsidor.

Användare som behöver mer kvalificerad hjälp väljer mellan att ringa supporten under kontorstid eller att själva registrera sina ärenden dygnet runt.

– EasyCruit har väldigt go service! Om jag kör fast eller när jag har kontaktat supporten med idéer och ibland jättekonstiga förslag, hittar de alltid en lösning.

Förutom alla funktioner i rekryteringssystemet går det även enkelt att koppla på externa tjänster.

– Ju mer vi har inbakat i rekryteringssystemet, desto bättre. Just nu testar vi kandidaterna med verktyget Cut-e. Nästa steg för oss är att eventuellt införa digital referenstagning, säger Torgny Weick.

<< Tillbaka