Esscom sparar flera hundra tusen med Visma Advantage

"Förra året sänkte vi våra kostnader med nästan 200 000 kronor"

Fabian Mogren, vd på Visma Esscom, om pengarna de sparar på inköp med Visma Advantages företagsrabatter.


Visma EssCom använder koncernkollegan Visma Advantage för att sänka inköpskostnaderna. Förra året gav samarbetet en besparing för bolaget på drygt 175 000 kronor. Många utnyttjade rabatter i inköpsportalen är främsta skälet till att onödigt dyra inköp undviks.


“Vi ville ha rimligare inköpspriser. Att gå direkt till ett systerföretag i Vismakoncernen kändes både tryggt och enkelt. Under förra året sänkte vi våra kostnader med nästan 200 000 kronor. Det är pengar som stannar kvar och gör nytta i EssComs verksamhet.”

Fabian Mogren, vd Visma Esscom


Så mycket sparar Esscom med Vismas rabatter

Kontor på många platser i landet ger goda möjligheter att ligga nära de egna kunderna. Men det betyder också att vikten av en god inköpsstrategi ökar. Därför har EssCom valt att arbeta med en inköpspartner.

Företaget använder Visma Advantage för att sänka kostnaderna inom många olika inköpsområden. Fler än 20 olika rabattavtal aktiverade i inköpsportalen, tillsammans med goda rutiner kring hur inköpen ska hanteras, minimerar antalet spontaninköp samtidigt som det bygger en intern kultur om kostnadskontroll.

På så sätt blir varje bokad affärsresa, varje inköp av kontorsstolar och varje tankad liter bensin också ett praktiskt bevis på att företag enkelt kan välja att sänka sina inköpskostnader.


Fabian Mogren, vd på företaget Vima Esscom.png

Fabian Mogren, vd på Visma Esscom

 Så mycket sparar Esccom med Visma Advantages företagsrabatter.jpg

 

  • Företag: Visma EssCom

  • Brasch: Teknisk service och underhåll

  • Inköpspartner: Visma Advantage

  • Kund sedan: Mars 2011

  • Omsättning 2019: 250 miljoner kronor

  • Resultat: 7 miljoner kronor

  • Viktigaste rabattavtal: Drivmedel, inredning och frakt

  • Använder Visma inköpsknappJa

 

Om Visma Advantage

15 000 företag gör varje arbetsvecka sina inköp genom Visma Advantage. Resultatet är stora inköpsvolymer hos fler än 70 utvalda leverantörer av produkter och tjänster. Visma använder dessa inköpsvolymer för att förhandla fram priser och villkor som kan göra verklig skillnad. Vi kallar det för gemensam köpkraft.

Alla Vismabolag har även tillgång till våra företagsrabatter – och kan enkelt sänka kostnaderna på sina inköp.