Boka Proceedo leverantörsutbildning.
- Hur kan din webbshop prestera bättre?

Läs mer och boka plats!

Din kund har valt Visma Proceedo som inköpslösning

Visma Proceedo är en e-handelslösning som täcker våra kunders inköpsflöden från behov till betalning. Vi hanterar inköp av både varor och tjänster inklusive automatisk matchning mot dina fakturor. På detta sätt kan våra kunder vara säkra på att beställa rätt varor från rätt leverantör varje gång.

För dig som leverantör betyder det mer kvalitativa inköp mot avtalat sortiment. Automatisk matchning mot order ger dig betydligt kortare ledtider för hanteringen av dina fakturor. Det innebär att du får snabbare betalt. Dessutom kan du enkelt säkerställa helt elektroniska flöden till och från dina kunder från order till faktura.

Visma Purchase-to-Pay

Visa ditt sortiment på bästa sätt

Oavsett om du levererar tjänster eller varor kan du vara säker på att ditt sortiment visas på bästa sätt i Visma Proceedo. Med kvalitativt indata, kompletta produktbeskrivningar och bilder blir det både enkelt och roligt att beställa för dina kunder. Vi säkerställer en webshops-upplevelse som visar ditt sortiment på bästa sätt. Med rätt sökord och UNSPSC klassificering av dina produkter är det inte bara enkelt att hitta rätt, utan du understödjer också en snabbare beställningsprocess av dina artiklar.

Visa ditt sortiment på bästa sätt

Få betalt i tid

Visma Proceedo stödjer kommunikation via Peppol. Det betyder att det är enkelt för dig att på ett modernt och standardiserat sätt skicka kataloger, motta order eller skicka fakturor till och från systemet. Du hittar dina kunders mottagningspunkter i det officiella peppolregistret för mottagningspunkter. När du använder helt elektroniska flöden från ax till limpa innebär det bättre förutsättning till fullständig matchning av order mot faktura och en helt automatiserad hantering. Det tillsammans med e-faktura kortar ledtiden från faktura till betalning.

Fördjupa dig i vår tekniska information

Rätt mottagare med GLN

GLN utgör en del av ett globalt system för identifiering, GS1. GLN numret är ett 13-siffrigt nummer som identifierar vissa parter (roller) eller platser. GLN kallas även GS1-lokaliseringsnummer och kallades tidigare EAN. Mer information om GLN finns på www.gs1.se.

Väljer du som leverantör att ansluta till Visma Proceedo med ESAP6 e-handelsflöde så måste köpare och leverantör identifieras med hjälp av GLN. Detta gäller även om man bara väljer vissa EDIFACT-format och inte hela flödet.

Vad är UNSPSC?

UNSPSC (United Nations Standard Products and Services Code) är FN:s standard för att klassificera artiklar och tjänster. Genom att klassificera artiklar och tjänster blir det lättare att söka efter och organisera dem. Klassificeringen kan utnyttjas i hela handelskedjan, från produktkataloger och elektroniska handelsplatser, till faktura och uppföljning. UNSPSC kan användas av alla branscher och för alla produktområden. Samma koder används i alla länder. Standarden är den mest använda internationella standarden för produktklassificering av varor och tjänster. Det kostar inget att använda UNSPSC eftersom standarden är öppen och licensfri. Mer information om UNSPSC finns på www.unspsc.org.

Kontakta Visma Proceedo support

Mejla oss: servicedesk.proceedo@visma.com