Leverantörsanslutning - träffa vår utbildare

Vad lär du dig i en utbildning och hur går den till? Joakim Henningsson förklarar

Leverantörsanslutningar i Proceedo är en ständigt pågående process. Utbildningen passar därför såväl erfarna som oerfarna användare - en bild som delas även av deltagarna. Vår projektledare/applikationsspecialist, Joakim Henningsson, utbildare under passet, går igenom hur utbildningen går till och vad den bidrar med. 

Många av er känner säkert igen vår projektledare och applikationsspecialist Joakim Henningsson sedan tidigare. Som applikationsspecialist hjälper han nämligen nya kunder att implementera Proceedo i sina verksamheter. Andra kanske känner igen honom som utbildare i vår kurs om leverantörsanslutningar, vilken står i fokus idag.SE_CM_Proceedo_Leverantorsanslutning_500x300.jpg

Till att börja med: vad är en leverantörsanslutning?

För att ens medarbetare ska kunna beställa i Proceedo och hitta rätt produkter och tjänster behöver deras leverantörer vara anslutna till organisationens Proceedo-uppsättning. I utbildningen går vi igenom hur detta går till.

Och för vem passar utbildningen?

Då det är ett löpande arbete att ansluta leverantörer, produkter och tjänster passar utbildningen för alla Proceedo-kunder. Utöver att komma i gång med sina leverantörsanslutningar ser vi också på hur man kan underhålla arbetet ihop med befintliga leverantörer, kravställning, alternativ gällande hur katalog skickas in etc. Så det finns nyttiga saker för alla att ta med sig.

Vad säger deltagarna? Lämpar sig verkligen utbildningen för alla?

Det bör nog deltagarna själva svara på...

Ödmjukt av dig. Men du har ju +100 i NPS*, så nöjda verkar de ju vara?

Ja, och det är självklart kul att få ett kvitto på att utbildningarna går bra! Jag tror att nyckeln till en bra utbildning är att skapa en helhetsbild av det som lärs ut, för att sen djupdyka i detaljer. Och det är precis det jag försöker göra: zooma ut och zooma in. Jag försöker även visa konkreta exempel för att visualisera och göra det lättare för deltagarna att relatera till sin egen vardag. 

Vi försöker även alltid se till att deltagarna får med sig lite mervärde från utbildningen. Utöver utbildningsdagen skickar vi alltid med lite ytterligare material och manualer som kan komma till nytta. På så sätt kan de alltid dra sig till minnes vad vi gått igenom. 


Vi försöker hela tiden fila på innehållet inför varje tillfälle och spetsa till utbildningen med nya exempel från verkligheten.

Joakim Henningsson, projektledare/applikationsspecialist på Visma Commerce

Bättre än 10/10 kanske är svårt att sträva efter, men jag frågar ändå. Går det att bli ännu bättre eller känns det som att "nu blir det inte bättre"?

Jag tror faktiskt att det alltid kan bli bättre. När vi nu publicerar dessa siffror så blir nog kraven ännu högre till och med. Det är ju så att övning ger färdighet, och så även för mig som utbildare. 

När jag inte håller i öppna utbildningar konsulterar jag ju andra kunder och jobbar i andra projekt. Så vi försöker hela tiden fila på innehållet inför varje tillfälle och spetsa till utbildningen med nya exempel från verkligheten. Om inte jag har något nytt exempel har mina kollegor det.

Och även efter omställningen till distansutbildningar har du lyckats behålla dina höga betyg?

SE_CM_Proceedo_Workshop_Leverantorsanslutning_200x200.pngJa. Jag tror det beror på att vi har de tekniska hjälpmedel vi behöver för att hålla i distansutbildningar och att vissa av våra deltagare uppskattar att de nu kan sitta hemma eller på kontoret och delta på utbildningen.

Det känns också som att vissa deltagare nog får ut mer av att delta på distans och att tankesättet om att "det finns inga dumma frågor" äntligen blivit en sanning.

Det låter som att en chatt är ett av de tekniska hjälpmedel du syftar på, finns det något annat ni använder?

Ja precis, en chatt är ett av våra hjälpmedel. För oss är det ju också tacksamt att vi visar upp ett system som deltagarna själva har på sin dator. Så vi kan ju skärmdela vår miljö och enkelt exemplifiera för deltagarna. 

Sen vet vi ju - och det gäller mig som utbildare också - att fika, diskussion med deltagare och direktkontakten saknas. Därför är chatten faktiskt ett viktigt verktyg, även om det kanske låter som en petitess. Alla deltagare kan också närsomhelst sätta på sin mikrofon och ställa sina frågor. Så någon slags kontakt och respons finns alltid där. 

Till sist: vad är ditt bästa tips till de som funderar på att gå en utbildning?

Som det är nu så är mitt bästa tips att inte vänta på en fysisk utbildning. Dels vet vi inte när vi kan erbjuda det igen, och dessutom tycker jag vi visat att en distansutbildning fungerar minst lika bra. 

Så det är bara gå in och ta en titt på våra utbildningar, se vårt utbud och anmäla sig. Där kan du dessutom läsa mer om våra andra utbildningar och om vad som ingår i dem. Är du ändå osäker på vilken utbildning som är bäst för dig kan du kontakta oss på Visma så kan vi hjälpa till att hitta rätt!

* Visma mäter kontinuerligt kundnöjdheten med våra utbildningar. Till vår hjälp nyttjar vi en modell som som kallas Net Promoter Score där våra kunder får ange hur nöjda de är med vår utbildning på en skala från 1-10. Ger kunderna 9-10 är de så kallade “Promoters” som gärna rekommenderar vår kurs till andra.  För att uppnå en score på +100 NPS (vilket är max),  krävs att alla som gått kursen har givit 9-10 av 10 möjliga i betyg efter avslutad kurs.