Vad gör Proceedo till Sveriges mest använda system för inköp och faktura?

Mer värde i varje leverantörsavtal

När varor och tjänster köps på redan överenskomna avtal sparar er organisation i snitt 10-15% på beställt nettobelopp. Med stöd för uppföljning och visualisering av spend har ni förutsättningar för att skapa ännu bättre villkor i ert nästa avtal.

Spar tid och resurser

Automatiska inköpsflöden med autokontering; fakturahantering som automatiskt matchas upp mot ordern; AI som hjälper hela organisationen med sina inköp. Visma Proceedo frigör både tid och resurser till mer värdeskapande uppgifter.

Boka demo

Kontroll över hela inköpsprocessen

Säkra avtalstrohet och kvalitet; godkänn eller neka kostnader innan de uppstår – med Proceedo får ni förutsättningar för att ta kontroll över hela er inköpsprocess.

Automation och säkrad avtalstrohet i era inköp

När alla leverantörer och beställningssätt finns i samma lösning är det lätt att köpa rätt i hela verksamheten. Vårdbiträdena kan själva köpa in veckans matsedel och IT-avdelningen köpa in rätt datorer - enligt de avtal ni har. Vill någon beställa 500 kilo avsmältningsmedel från ett avtal utanför Proceedo? Neka den kostnaden innan den uppstår och dirigera om beställaren till vanligt vägsalt. 

Behandla sedan den fakturan i samma system och den matchas automatiskt upp mot ordern. Funktionerna i Visma Proceedo förenklar vardagen för hela organisationen, från förskolelärarna till ekonomi- och inköpsavdelningarna.

Läs mer om inköpsprocessen i Proceedo

se_pr_mobildator_inkop_900x800.jpg

✓ Kontroll innan kostnaden uppstår

✓ Ökad avtalstrohet

✓ Enkel uppföljning

   

✓ Betala i tid

✓ Automatisk kontering

✓ Automatisk hantering av kostnader

Synkroniserat och automatiserat - så hanteras fakturor i Proceedo

Ett heltäckande purchase to pay-system gör det enkelt att sänka kostnaderna, öka kontrollen och låta medarbetare fokusera på mer värdeskapande uppgifter. 

När inköp och faktura hanteras i samma system kan fakturor nämligen automatiseras och minska det manuella arbetet med ända upp till 85%. Behöver en manuell kontering göras? Då får du hjälp av en AI-baserad förslagskontering som gör det lätt att göra rätt även för den mindre vane användaren. 

Minimera antalet repetitiva arbetsuppgifter och betala i tid med automatiserade fakturor i Proceedo.

Läs mer om fakturahantering i Proceedo

se_pr_auto-suggest-ai-200x200-04-01.png

AI-baserad förslagskontering

AI och Machine Learning (ML) i Proceedo förenklar vardagen för hela organisationen. Ni spar värdefull tid och ökar kontrollen.

se_pr_fornyad-konkurrensutsattning-200x200-03.png

Tjänste- och konsultbeställningar

Proceedo + Vakanta säkerställer rätt kompetens till rätt pris. Och inte minst – rätt villkor för både rekryterare och konsult.

se_pr_fornyad_konkurrensutsattning_2_200x200-01-01.png

Konkurrensutsättning till betalning

FKU-modulen i Proceedo riskminimerar och säkerställer rätt inköp redan från konkurrensutsättning till betalning.

Vanliga frågor om Proceedo

Din väg till framgång

   

Hur stora blir vinsterna?

15 MSEK för ledande norsk laxproducent

När Bremnes Seashore automatiserade inköpsprocessen kunde de snabbt konstatera att vinsterna blivit stora - både räknat i pengar och klimatbesparing. Under 2020 gjordes inköpsbesparingar på 15 MSEK jämfört med året innan. 

  • Kortare ledtider
  • 85% e-faktura
  • Ökad avtalstrohet
  • 66% fakturamatchning
  • Klimatsmarta fakturor

Läs mer om hur Bremnes sparar pengar och klimat med Visma Proceedo

En automatiserad inköpsprocess på Chalmers

Effektivitet och ökad lönsamhet blev två stora vinster när Chalmers valde Proceedo som e-handelslösning. Med rätt verktyg för effektiva inköp sänktes kostnaderna och inköpsprocessen blev mer flexibel. 

- En digitaliserad inköpsprocess är en viktig lösning som ska stödja hela vår verksamhet på Chalmers i alla kommersiella affärer som vi gör, säger Martin Eriksson, inköps- och upphandlingschef på Chalmers tekniska högskola. När vårt arbete effektiviseras blir verksamheten lönsammare och det gör nytta för det vi ska vara bäst på, det vill säga utbildning och forskning på hög nivå.

Läs mer om hur Chalmers effektiviserat sin inköpsprocess med Proceedo

 

Vill du boka en demo av Proceedo?
Fyll i formuläret så hör vi av oss

Har du ett supportärende? Klicka här