Kundcase

Läs mer om hur vi har hjälpt våra kunder med olika projekt inom geografiska it-tjänster.

Sölvesborgs energi

Projektbeskrivning

Ett lätthanterat, enkelt och överskådligt system för ärendehantering som kräver kartmiljö.

Vårt uppdrag

Visma OptiWay byggde ett webbaserat verktyg som på ett flexibelt sätt visar vad som hänt under natten. Detta ger tillgång till en gynnsam informationsspridning inom företaget, alla ser samma information och vad som händer inom företaget. Det gjorde det även lättare att göra ett beredskapsschema som visar vem som är på plats.

Läs mer om kundcaset här

Visma OptiWay Kundcase - Sölvesborgs energi

Eniro

Projektbeskrivning

Eniro tillhandahåller geografisk information genom diverse olika karttyper och tjänster. En av de viktigaste faktorerna i projektet är riktigheten och kvaliteten i data.

Vårt uppdrag

Visma OptiWay levererar all kartdata och geodata till Eniro. Vi har även tagit fram en egen karta enligt Eniros önskemål. Vektorbaserad information levereras kontinuerligt och aktuella flygbilder (sk. Ortofoto) med både 50m och 25m noggrannhet levereras därutöver. Visma OptiWay levererar även dagligen uppdateringar över alla adressplatser till Eniro.

SEB

Projektbeskrivning

SEB köper fastighetsinformation via Visma OptiWay’s robusta och flexibla samt kostnadseffektiva molntjänster, både genom ett webbgränssnitt och maskin-maskin. De använder informationen primärt för handläggning av bolån, men även andra vardagliga sysslor. Information som vi levererar till dem är bland annat inteckningar, taxeringsvärde, adress, lagfaren och taxerad ägare etc.

Vårt uppdrag

Till SEB är Visma OptiWay huvudleverantör av information rörande fastigheter. Vi ansvarar och säkerställer att de har den senaste och mest aktuella informationen, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.

Svevia

Projektbeskrivning

Svevia arbetar över hela Sverige med infrastrukturella projekt; därav har de stort behov av uppdaterad fastighets- och kartinformation.

Vårt uppdrag

Visma OptiWay har samarbetat med Svevia under det senaste året gällande leveranser och kvalitetssäkring av kart- och fastighetsinformation. Vårt ansvar bygger på att säkerställa att informationen är aktuell samt att kvalitetssäkra informationsflödena vilket Svevia behöver för att kunna säkerställa sina projekt.

Fortum

Projektbeskrivning

Fortum behövde digitalisera arbetsflödena åt sina servicetekniker i fält. Genom att integrera mobila kartverktyg kunde Fortum effektivisera sitt arbetssätt och tillika kostnadseffektiviserar sina hjälpinsatser ute i fältverksamheten.

Vårt uppdrag

Visma OptiWay ansvarade för framtagning av det mobila kartvertyget (arkitektur/systemutveckling/interaktionsdesign/design/projektledning), därutöver omfattade uppdraget ansvar för drift och support.

Totalt antal mobila enheter: ca 700 st

Telenor

Projektbeskrivning

Telenor köper kontinuerligt kart- och fastighetsinformation. De kontrollerar adresser, ägare, fastighetsbeteckningar och andra uppgifter i arbetet med att bl.a. projektera sina nätstationer t.ex. basstationer, upprätta ett uppdaterat kundregister m.m.

Vårt uppdrag

Visma OptiWay har samarbetet med Telenor under de senaste 8 åren gällande leveranser och kvalitetsäkring av kart- och fastighetsinformation. Vårt ansvar bygger på att säkerställa att informationen är aktuell samt att kvalitetssäkra informationsflödena, vilket Telenor behöver för att kunna säkerställa sina projekt. Ett internt system anropar Visma OptiWay’s system och hämtar upp information online (ett s.k. M2M-system).

Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.