3 Jul 2023
M&A

Visma förvärvar inköpssystemet youPortal från Logitall AB

Visma förvärvar inköpssystemet youPortal från Logitall AB. Inköpsplattformen, personal och kunder kopplade till leveransen av youPortal övergår därmed i Vismas regi och blir en del av Visma Proceedo AB. 

- Vi är mycket glada över att den kompetens som idag finns hos Logitall nu blir en del av Visma Proceedo och över att vi nu kan erbjuda youPortals användare och kunder ett tydligare helhetsgrepp kring sin inköpsprocess, från behov till betalning. Jag är övertygad om att kombinationen av våra olika spjutspetskompetenser kommer att generera en unik leverans till både befintliga och framtida kunder, säger Stefan Norr, vd på Visma Proceedo AB.

Förvärvet är ett naturligt steg för Visma Proceedo i sin ambition att fortsätta växa inom både offentlig- och privat sektor. Gemensamt för samtliga bolag som Visma förvärvar är att de levererar framgångsrika molntjänster med hög kundnöjdhet samt att det finns en betydande tillväxtpotential inom domänen. Med youPortal stärker Visma sin tillväxtstrategi inom Purchase to Pay (P2P) ytterligare. 

- Att youPortal blir en del av Visma Proceedo är viktigt för att erbjuda våra kunder en framtidssäkrad leverans där både säkerhet och innovation prioriteras.  Jag vet att Visma Proceedo kan erbjuda det våra kunder behöver nu och i framtiden. Att vi blir en del av Europas snabbast växande mjukvarukoncern är en enorm fördel när ambitionerna och vilja att utveckla är stor, säger Joakim Fahle, vd Logitall AB 

Förvärvet trädde i kraft den 3 juli 2023.

För mer information kontakta: 
Stefan Norr, vd Visma Proceedo
Tfn. +46 733 98 11 55


Joakim Fahle, vd Logitall

Om Visma
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara i molnet, med en omsättning på 2,06 miljarder euro under 2022, 14 000 anställda och 1,4 miljoner kunder i Europa och Latinamerika. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer av alla storlekar, möjliggör vi ett mer effektivt och välmående samhälle. 

Presskontakt

PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige