12 Jan 2023
M&A

Visma fortsätter expansionen i Europa med uppköp i Tyskland

Visma enters Germany through the acquisitions of H&H and BuchhaltungsButler

Visma förvärvar de båda Berlin-baserade företagen H&H och BuchhaltungsButler.

- Vi fortsätter vår europeiska tillväxtresa genom att välkomna H&H och BuchhaltungsButler till Visma-familjen. Tyskland är en spännande marknad för oss och vi kommer att stötta våra nya bolag för att accelerera deras tillväxt, säger Vismas CEO Merete Hverven.

Efter 42 förvärv under 2022, däribland ett första uppköp i Frankrike, består nu Visma-koncernen av 170 bolag i Europa och Latinamerika. Visma planerar att fortsätta växa på den tyska marknaden genom utvalda förvärv som stärker bolagets strategiska position.

Kliver in i två segment
H&H (H&H Datenverarbeitungs- und Beratungsgesellschaft) är en ledande mjukvaruleverantör till kommunala verksamheter i Tyskland och genom sin huvudprodukt proDoppik, erbjuder man en ERP-lösning inom redovisning, fakturering, budgetering och inhämtning av skatt.

BuchhaltungsButler är ett SaaS (Software as a Service) bolag som grundades 2015 och utvecklar programvara med fokus på automation av redovisning. Majoriteten av kunderna är små företag.

Flytten till molnet accelererar
Med digitalisering, hybrida arbetsmodeller och IT-säkerheten högt på agendan är det allt fler företag och organisationer som väljer att byta från on-prem programvara till mer säkra, effektiva och tillgängliga molnlösningar. Detta gäller även för Tyskland där bland annat ny lagstiftning, t ex. Onlinezugangsgesetz som innebär att myndigheterna måste erbjuda sina administrativa tjänster elektroniskt, skyndar på behoven.

- För oss på Visma är det viktigt att vi utvecklar programvara som gör jobbet roligare och samhällen mer effektiva. Vi tror att organisationer som investerar i de senaste digitala verktygen har ett konkurrensmässigt övertag, både på sin marknad och i den tuffa konkurrensen om nya talanger, säger Hverven.

Om Visma
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara i molnet, med en omsättning på 1,73 miljarder euro under 2021, 14 000 anställda och 1,4 miljoner kunder i Europa och Latinamerika. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer av alla storlekar, möjliggör vi ett mer effektivt och välmående samhälle. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige