Telavox sparar mycket tid på digital process för reseräkningar

Det ligger i sakens natur att ett företag vars affärsidé bygger på att effektivisera kommunikationen för 250 000 slutanvändare, också ser över sina egna processer och skyr allt vad excelsheets heter. Så när Maria Olofsson började arbeta med lön på Telavox var det självklart att den tidskrävande processen för utlägg och reseräkningar skulle digitaliseras.

– Visma.net Expense sparar mycket tid för oss. Jag gissar att jag sparar en hel dags arbete i månaden, minst. Och det påverkar ju inte bara mig, utan även våra medarbetare och chefer.

Telavox-Kundcase.jpg

Hundratals timmar på ett år

Möjligheten att fota och registrera kvitton direkt i mobilen, att lätt kunna
koppla till rätt kreditkortstransaktion och att smidigt attestera utlägg sparar i snitt 30 minuter per reseräkning, jämfört med en manuell process. För Telavox som hanterar 30-40 reseräkningar per månad blir det hundratals timmar på ett år.

– När lönekörningen startar läses allt automatiskt in i vårt lönesystem Agda PS. De digitala flödena fungerar jättebra och gör det enklare att hålla koll, så att inget felaktigt släpps igenom. Och behöver vi göra analyser har vi snabbt tillgång till historiken. Det är super!

Telavox har expanderat kraftigt under senare år och deras kommunikationsplattform med lösningar för telefoni, växel, chatt med mera, erbjuds idag i flera länder.

– Jag har byggt upp Visma.net Expense till våra bolag i Danmark, Norge och Finland, som alla har egna licenser. Det är smidigt att vi kan använda samma lösning i alla nordiska länder.

Vad gör du med all tid du får över?

– Jag jobbar i huvudsak med redovisning. Lön gör jag egentligen vid sidan av, men det hade inte varit möjligt utan bra digitala flöden. På det här sättet får jag mer varierande arbetsuppgifter och det passar mig som gillar att kunna göra många saker och vara med i hela flödet, säger Maria.

Intervju med Maria Olofsson, Head of Accounting på Telavox.

 

Tillbaka till Visma.net Expense