Julbord utan sur eftersmak

I december vill många arbetsgivare visa uppskattning genom att bjuda personalen på julfest eller julbord. Vad behöver du tänka på och var går gränsen för när anställda kan bli beskattade för intern representation?

Julbord eller julfester är en skattefri förmån för anställda om det är att betrakta som intern representation. Reglerna kräver att det då är fråga om tillfälliga, kortvariga och gemensamma sammankomster. Observera att du som arbetsgivare alltid ska dokumentera sammanhanget, dess syfte, innehåll samt ange vilka personer eller grupper som deltog.

Förmånsbeskattning av överdriven lyx

Innan du slår på stort och beställer in Kalix löjrom eller bestämmer att julbordet ska intas i New York, bör du tänka på att anställda kan bli förmånsbeskattade om den interna representationen är alltför påkostad eller om gästfriheten är av personlig art. Det finns dessvärre ingen exakt beskrivning av var gränsen går. Så tipset är kort och gott att du håller julfirandet på en rimlig nivå.

Intern representation – Tänk på detta

Sammankomster betraktas som tillfälliga om det går minst två veckor mellan mötena, och som kortvariga om de varar i högst en vecka Kom ihåg att dokumentera: sammanhang, syfte, innehåll samt vilka som deltog Mer information kan du få hos Skatteverket.