Friskvård ska inte kosta hälsan

Friskvårdsbidragets kvittohantering är ofta en tung börda för löneavdelningen. Använder du Personec P eller HR-plus kan du automatisera processen och samtidigt se till att medarbetarna slipper ligga ute med pengar.

Hantering av friskvårdsbidrag

Slutet av året är inte bara lussebullar, hyacinter och samvaro med släkt och vänner. Det är även då som årets friskvårdsbidrag snart rinner ut. Trots att friskvårdsbidraget syftar till att stärka hälsan riskerar det bli en stressfaktor för löneavdelningen, inte minst i december.

Friskvårdsbidraget är en populär förmån som fyra av fem kommuner erbjuder, enligt en undersökning vi utförde 2018. Där varierade förmånen mellan 400 och 3000 kronor, men oavsett beloppets storlek ska många kvitton och blanketter hanteras. Därutöver tillkommer det extra arbetet med ofullständiga underlag samt att många vänder sig till löneavdelningen för att få svar på vilka regler som gäller.

ePassi Friskvård är ett betalsystem som befriar arbetsgivaren från all administration. Appen gör processen fullt digital och sänker tröskeln till att börja motionera. Medarbetarna slipper dessutom lägga ut pengar för sina aktiviteter. Löneavdelningen behöver heller inte lägga tid på att svara om boule och forsränning är godkända aktiviteter, eftersom ePassis servicesupport tar hand om alla frågor.