Få bättre kontroll över företagets sjukskrivningar!

Sjukskrivningstakten ökar i Sverige och särskilt bland yngre. Många företag har dock inte verktyg för att få kontroll över utvecklingen av sjukskrivningarna och kunna påverka sjukfrånvaron.

Visma erbjuder en tjänst tillsammans med vår partner Medhelp som hjälper våra kunder att öka kontrollen över sjukskrivningarna, minska sjukfrånvaron och samtidigt höja servicen till personalen. Visma erbjuder tjänsten till våra kunder som valt att outsourca lönerna till Visma.

Vi erbjuder även en app till chefen för att få en enkel och snabb överblick vilka som är sjuka och när de beräknas åter.

Den innebär i korthet att personalen gör en sjukanmälan via en app i sin smartphone, webbportal eller telefonsvarare med möjlighet att bli kopplad eller uppringd av en sjuksyster. Dag 8 erhåller chefen och den anställde en påminnelse via SMS att läkarintyg ska skickas in. Efter 14 dagar överförs ärendet till Försäkringskassan. Den anställde friskanmäler sig sedan via webbportalen eller telefonsvararen. Underlaget överförs sedan till lönesystemet.

Fördelarna med lösningen är bla:

  • Enkel och effektiv rapportering av sjuk- och friskanmälan
  • Rådgivning 24 timmar om dygnet
  • "Flaggningar" direkt vid upprepad sjukfrånvaro
  • Möjliggör snabba insatser vid upprepad frånvaro
  • Bättre överblick
  • Full koll på alla rehabärenden

 

 Läs mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig.

Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.