Visma som arbetsplats

Hos oss möts du av en familjär arbetsplats som kännetecknas av stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap

Vi effektiviserar världen med hjälp av programvara

Visma levererar programvara som förenklar och digitaliserar affärsprocesser inom såväl privat som offentlig sektor. Vi tror på möjligheten för människor att skapa stordåd med hjälp av teknik. Genom våra tekniklösningar hjälper vi dagligen över en miljon kunder att driva sin verksamhet framåt. Vi ger dem ett försprång gentemot konkurrenterna och vi ger dem mer tid över att fokusera på det som är viktigast.

Visma i siffror

Omsättning på €1 526 milj (2019)

 

16-18% av de totala omsättningen återinvesteras i R&D

 

Fler än 11 000 anställda i koncernen,  2300 i Sverige

 

Mer än 3700 utvecklare

 

Kontor i 29 städer runt om i Sverige, huvudkontor i Oslo

 

Över en miljon kunder

 

Vår filosofi

Vi arbetar efter visionen att skapa nya möjligheter för människor och utgår efter värdeorden respekt, pålitlighet, innovation, kompetens och laganda. Vi tror på möjliggörande genom användning av teknik och digitalisering. Vårt huvudsyfte är att hjälpa företag och organisationer att växa och att arbeta mer effektivt för att på så sätt hjälpa till bättre affärer, bättre karriärer och bättre liv.

Läs mer om vår filosofi

Vårt samhällsansvar

Vi tror att nyckeln till en mer hållbar framtid är att stödja utbildning, ekonomisk tillväxt, hälsa och miljö. För oss på Visma är det viktigt med en positiv social påverkan i alla våra aktiviteter som företag. Förutom att aktivt arbeta med mångfald och inludering är vi dessutom med och stödjer projekt för att uppmuntra fler kvinnor till tech-branschen samt för att få fler unga att intressera sig för IT och digitalisering. 

Vi utgår ifrån vetenskap, utbildning och teknologi när vi arbetar med att stödja viktiga frågor och initiativ. Vi bidrar med våra medarbetares kunskap, men också med våra egna tekniklösningar.

Läs mer om vårt samhällsansvar