Livet på Visma

Vi är stolta över alla våra kompetenta och engagerade medarbetare. 

Möt våra medarbetare

Visma har mer än 5500 anställda i 14 länder - vi är stolta över alla våra duktiga och engagerade medarbetare. Här berättar några av dem hur det är att arbeta hos oss. Carola, Tobias och Fredrik är exempel på några av de karriärvägar som finns inom Vismas koncern. 

"Jag och bolaget är nog lite lika, vi vill båda framåt, växa och bli bättre"

Military Fitnessfantast, "en jäkel på att duka" och bjuder på Cornflakes när hungern är riktigt desperat. Träffa Carola som jobbar som VD på Visma Software.

Carola LisselEfter åtta år i det egna företaget blev Carola sugen på att testa något nytt. Carola lockades av IT-branschen och började intressera sig för Visma. Carola började som ekonomiansvarig. I takt med Vismas tillväxt avancerade Carola och arbetade i ett flertal olika roller, bland annat som försäljningschef, marknadsansvarig och med ansvar för affärsutveckling. Bredden av arbetsuppgifter och förändringen är något som bidragit till trivseln på Visma för Carola. 

För mig som är entreprenör har det passat väldigt bra. Man pratar väldigt mycket om det entreprenörsdrivna på Visma. Men det är verkligen så. Här kan du vara med och påverka.

Läs mer om Carola

Efter nästan nio år på Visma tog nyfikenheten över igen och Carola blev erbjuden en tjänst på ett annat mjukvaruföretag. En spännande och mycket rolig tjänst, men det dröjde inte länge innan nästa jobberbjudande kom och Carola bytte igen.

Fyra år efter att Carola lämnat Visma kom ett oväntat samtal från en av Vismas divisionschefer. Divisionschefen frågade om det inte var dags för Carola att komma tillbaka till Visma igen. Detta höll även Carola med om.

"Trots bolagets storlek har vi korta beslutsvägar och kan agera snabbt. Det är nog ganska ovanligt att ha det utrymmet i en så stor koncern som Visma ändå är."

Sagt och gjort. 2009 började Carola på Visma igen och då med ansvar för att bygga upp partnerledet i Sverige. Hon blev snabbt ansvarig för hela bolagets försäljning, och fick titeln vice vd. Inte nog med det, i september 2012 var det dags för en utmaning igen och Carola tillträde som VD. Carola trivs som fisken i vattnet. På Visma behöver man vara öppen för förändring för trivas. Men detta är inget som Carola ser som något hinder.

"Jag och bolaget är nog lite lika. Vi vill båda framåt och hela tiden växa och bli bättre."

Du kanske inte blir bjuden på en trerätters i möte med Carola, men du får ett driv och ett engagemang utan dess like - och kanske en tallrik cornflakes, om du har tur!

"Arkitektrollen är det jag har siktat på sen jag gick ur plugget"

Småbarnspappa, triathlondåre, civilingenjör, och före detta hårdrocksgitarrist. Fast numera blir det snarare Bamse och Pippi Långstrump-låtar på gitarren. Träffa Fredrik som jobbar som systemarkitekt på Visma.

Fredrik

Fredrik tog sin civilingenjörsexamen 2002 och då var arbetsmarknaden tuff. Efter att ha sökt flera jobb och begett sig hem tillbaka till Norrland för att bygga en gillestuga blev Fredrik kontaktad av en kompis som jobbade på Visma Proceedo. Fredriks vän tyckte det var dags för honom att komma ner till Stockholm. Sagt och gjort. Det började som ett sommarjobb som utvecklare, och efter bara några månader hade Fredrik fastnat. Fredrik är nu inne på sitt andra decennium på Visma.

Läs mer om Fredrik

Visma har alltid levt upp till det jag vill göra karriärmässigt. I de tidiga åren så fick jag prova flera olika delar i företaget. Jag fick testa att arbeta som projektledare och fick hela tiden nya och stimulerande arbetsuppgifter.ceedo. Fredriks vän tyckte det var dags för honom att komma ner till Stockholm. Sagt och gjort. Det började som ett sommarjobb som utvecklare, och efter bara några månader hade Fredrik fastnat. Fredrik är nu inne på sitt andra decennium på Visma.

Efter att ha testat flera roller och arbetsuppgifter har Fredrik nu landat i en roll som systemarkitekt. Som systemarkitekt är man med tidigt i processen och arbetar tillsammans med produktchef och produktägare. Fredrik ansvarar för att ge feedback på lösningen, estimera tidsplan och är delaktig i arbetet med implementering av lösningen för kunden.

Arkitektrollen är det jag har siktat på sen jag gick ut plugget. Jag har alltid varit teknikintresserad och att arbeta på produktsidan och med utveckling har alltid lockat mig mer än en roll med personalansvar.

Visma har växt snabbt men ändå har vaje bolag i koncernen behållit sitt sätt att arbeta. Entreprenörsandan är starkt närvarande och kombineras med stödet av en koncern som verkligen tror på och förstår varje bolags verksamhet, berättar Fredrik.

Det är en platt organisation där VD:n även lyssnar på mig. Det behöver faktiskt inte alltid våra någon i ledningen som har de bästa idéerna. Här har alla möjlighet att komma med input.

Bra och kompetenta kollegor är något som också har varit en nyckel till att Fredrik trivs och har stannat länge på Visma.

Jag har aldrig ont i magen när man ska göra något tillsammans med andra i teamet. Jag har alltid under dessa år jobbat med kompetenta kollegor. Det är extremt duktiga människor som man alltid kan lita på.

"Vi har bra produkter och framförallt otroligt duktigt folk"

DJ, nattklubbsägare, hockeysupporter, civilingenjör, hobby­foto­graf och hemmabiofantast. Träffa Tobias som jobbar som användbarhetsexpert på Visma.

Tobias

Allt började med att Visma visade intresse för Tobias och kontaktade honom för en intervju på kontoret i Skellefteå. Efter det tog det inte lång tid innan Tobias hoppade på en helt ny roll på Visma. Att rollen var ny var inget som skrämde Tobias, utan snarare något som han såg som en stor möjlighet till att få vara med och påverka. Valet att börja på Visma var därför lätt, trots att flera arbetsgivare slogs om att rekrytera Tobias.

Läs mer om Tobias

"Visma är ett lyhört företag som låter mig testa saker som jag brinner för. Förutom min roll inom användbarhet har jag exempelvis märkt att sälj är något som jag tycker är väldigt roligt. Nu har jag även fått plocka in delar av det i mitt dagliga jobb."

Tobias arbetar som konsult inom användbarhet, vilket innebär att han försöker förstå hur användaren fungerar och vad användaren gillar bäst. Det kan innebära allt från att klura ut var du helst sätter tummarna på din läsplatta när du använder en applikation och lägga applikationens funktionsknappar på rätt ställe, till att jobba med att ta fram gränssnittsdesign och se till att formspråket är gemensamt för Vismas produkter.

"Mina dagar kan se väldigt olika ut. Ofta har jag möten tillsammans med produktgruppen. Vi bollar tillsammans idéer kring hur produkterna ska fungera och min roll är att se till användarens bästa."

Tobias känner sig stolt över att jobba på Visma. Det är en stor koncern men trots det upplever han Visma som en platt organisation där han själv kan vara med och påverka. Att det är duktiga kollegor som man får träffa och jobba tillsammans med varje dag står också högt på pluslistan.

"Vi har bra produkter och otroligt duktigt folk. Det gör att det är väldigt kul att gå till jobbet!"

Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.