Projekt med fokus

När du behöver hjälp att leda dina IT-projekt
Vi ser till att dina projekt håller verksamhetsperspektiv och användarfokus, från vision via behovs- och kravanalyser, design, konstruktion till införande och förvaltning.  Våra projektledare, utvecklare och IT-arkitekter arbetar enligt vår agila utvecklingsmodell.

Apotek Hjärtat – receptexpedieringsprojektet

Apotek Hjärtats receptexpedieringsprojekt inleddes med kravställning i början av 2010. Utrullningen av det nya systemet pågick under året, och i februari 2011 var receptexpedieringssystemet i drift på Apotek Hjärtats samtliga 260 apotek.

Detta projekt utsågs till Årets IT-projekt 2011 av IDG. ”Med en helt ny IT-infrastruktur har Apotek Hjärtat tagit ett strategiskt viktigt steg från konkurrenterna”, skrev IDG.

Förutom själva receptexpedieringen omfattade projektet ett stort antal integrationer, bl a till Visma Business, BI-systemet Cognos och E-hälsomyndigheten.
Apotek Hjärtat


Apotek Hjärtat e-handel

Apotek Hjärtat – e-handelsprojektet

Bland de privata apoteksaktörerna var Apotek Hjärtat pionjär inom området e-handel. Hösten 2014 lanserades den nya e-handelslösningen som idag är en av Apotek Hjärtats viktigaste försäljningskanaler. 

En utmaning i e-handelsprojektet var de många integrationerna med olika system samt med FASS, E-hälsomyndigheten m fl. Här krävdes förmåga att visa handlingskraft och att koordinera olika leverantörer.

Att ha verksamhetskunskap och arbeta kundnära var viktigt liksom att vi konsekvent tillämpade projektstyrningsmetoden PPS och Visma Consultings utvecklingsmodell.

Kontakta oss gärna!

Nyfiken på våra lösningar? Hör av dig! 
Du når oss även på 010-141 25 00.

Kontakta oss

JA, jag samtycker till att Visma behandlar mina personuppgifter i syfte att identifiera mina intressen på sätt som beskrivs här och jag är medveten om att mitt samtycke kan återkallas när som helst.
JA, jag vill att Visma skickar mig relevant information per epost baserat på mina intresseområden. Jag är medveten om att jag, när som helst, kan avanmäla mig från sådana utskick eller uppdatera mina intresseområden genom prenumerationshanteraren.
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke
Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.