Projektbeskrivning

Ett lätthanterat, enkelt och överskådligt system för ärendehantering som kräver kartmiljö.

Vårt uppdrag

Visma GIS byggde ett webbaserat verktyg som på ett flexibelt sätt visar vad som hänt under natten. Detta ger tillgång till en gynnsam informationsspridning inom företaget, alla ser samma information och vad som händer inom företaget. Det gjorde det även lättare att göra ett beredskapsschema som visar vem som är på plats.

 

Sölvesborg energi - ärendehantering i kartmiljö

Visma GIS berättar:

När vi träffade Mikael Bengtsson första gången var bekymmersrynkan djup. Det saknades dokumentation på felmeddelanden och ärenden utanför arbetstid. Det fanns ingen krishanteringsplan att tillgå för att komma åt anläggningsinformation och kartor ute på fält där kommunikation, ström och mobilnät saknades. Man behövde även kunna se ärenden i kartmiljö och därtill kunna schemalägga beredskap, närvaro, tidsåtgång och plats.

Mikaels kravspecifikation var enkel: "Vi vill ha ett lätthanterat, enkelt och överskådligt system."

Vi fick ett helt blankt papper att utgå ifrån. Utmaningarna var många. Att bygga ett driftsäkert system utifrån företagets egna arbetsmetoder och tjänster var inte en lätt uppgift. Visma GIS tog sig an utmaningen och arbetade fram en smart lösning. Vi såg direkt nyttan med att bygga ett webbaserat verktyg som på ett flexibelt sätt visar vad som hänt under natten. Detta ger tillgång till en gynnsam informationsspridning inom företaget, alla ser samma information och vad som händer inom företaget. Det gjorde det även lättare att göra ett beredskapsschema som visar vem som är på plats.

Idag använder Sölvesborg energi 15 surfplattor i fält och över 1000 ärenden har kunnat dokumenteras bara i år.

5 min

sparad tid per
registrerat ärende

30 min

sparad tid per ärende
som kräver kartstöd

8 h

sparad tid per månad
för schemaläggning

1200

ärenden per år

"Med ett driftsäkert, webbaserat och lättanvänt system har Visma GIS underlättat vårt arbete. Vi har nu en bättre överblick och kan göra analyser av långvariga ärenden och därigenom investera i rätt saker."

/Mikael Bengtsson, teknikchef på Sölvesborg energi

Mikael Bengtsson Sölvesborgs energi

Sölvesborg Energi

Sölvesborg Energi ser till att du har el och fjärrvärme i ledningarna, rent vatten i kranen och ett säkert fibernät för datatrafik. Men vi laddar också vår plats på jorden med kraft av den andra sorten. Vi bygger ut och rustar våra nät för en framtid med lokal tillväxt och utveckling. Vi stöttar olika lokala initiativ, och vi har alltid miljöförbättring i tankarna.

Sölvesborgs energi

Visma GIS

Visma GIS levererar högkvalitativa konsulttjänster inom geografisk IT och utvecklar geodataprodukter på den lokala och internationella marknaden.