- Vi är en liten kommun, men vi har samma behov av ett bra och modernt intranät som stora kommuner. Hur kan vi lösa det? Den frågan ställde Katharina Wass, webbansvarig på Ljungby kommun, till oss.

- Vi har en paketerad lösning som kanske kan vara intressant, sa Mimmi Pareigis, säljansvarig för projektet.

Det var startskottet på en konstruktiv dialog som påbörjades våren 2021.

Från utdaterat till modernt

Ljungby kommun hade ett intranät som var från Hedenhös tid. Dock i Episerver CMS, vilket även är det verktyg och plattform som kommunen använder för den publika webben. 

Det hade varit en del diskussioner inom kommunen huruvida det nya intranätet skulle vara kvar på plattformen Episerver eller i Sharepoint. Båda verktygen har sina fördelar, men tillsammans är det en superkraft! 

Att använda Optimizely (fd Episerver) CMS får redaktörer och kommunikatörer ett enkelt verktyg som gör att det blir lätt att presentera innehåll på ett tillgängligt sätt. Samtidigt finns fördelar att viss information finns i Sharepoint. Olika användningsområden som kan samverka för att nå den maximala nyttan för medarbetaren.

Införande av Vismas paketerade intranätlösning

För att snabbt komma igång med intranätsprojektet började vi med att gå igenom de inkluderade delarna i den paketerade lösningen så att projektteamet från Ljungby fick god insikt i vad som skulle levereras och hur det kommer att se ut.

- Det var enkelt att fatta ett snabbt beslut, eftersom vi får det vi behöver, spar våra egna resurser och fick ett attraktivt pris, så det var bara att köra, sa Katharina.

Efter uppstartsmötet satt teamet från Visma upp webblösningen, tog fram design som implementerades i den fasta strukturen och konfigurerade upp de olika sidtyperna och blocken som är inkluderade i lösningen. Vi hade fasta avstämningspunkter under hela processen så att Ljungbys beställare kändes sig delaktiga i progressen.

Bild-webbläsare-ljungby.png

Resultatet

- För oss var det viktigt att få en lösning som påminner om den gamla, men med ett modernt snitt. Strukturen är lika den tidigare och innehållet har städats. Nu är vi redo att gå vidare med flera integrationer. Nästa steg för kommunen är att så småningom integrera mot Microsoft Teams. 

En fördel med att ha en paketerad lösning byggd på en standardlösning är att det är enkelt att lägga till vissa anpassningar. För Ljungby var det att få med exempelvis telefonboken som hämtar information från det nya växelsystemet. Medarbetarna hade en vana att söka efter anställda och deras kontaktuppgifter via intranätet och det var viktigt att behålla den funktionen.

Intranätet lanserades februari 2022 och direkt fick kommunen mycket positivt gensvar och glada tillrop från medarbetarna där de tyckte att lösningen upplevdes modern och luftig, samtidigt som det gick lätt att hitta det man sökte.

 

Sidobild1.png

katharina-ljungby-kommun.png

Katharina, webbansvarig, Ljungby kommun

Vi är mycket nöjda med samarbetet med Visma. Ett kunnigt projektteam både när det gäller de tekniska bitarna så väl som stöd för oss redaktörer. Vi kände oss trygga hela vägen till lansering.

Katharina, webbansvarig på Ljungby kommun

Kontakta oss

Fyll i formuläret om du har några frågor eller funderingar så kontaktar vi dig!