tb-dahl-2.png

Dahl-logga.png

Jens Modin Dahl 1.jpg

Jens Modin, Processägare transportlogistik

Dahl - Optimerad logistikprocess med Visma Valid API

Dahl Sverige AB är en av Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen, med över 100 års erfarenhet. Runt om i Sverige har de 75 butiker och är drygt 1 200 medarbetare. I deras affär ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. De har ett stort supportlager i Järfälla som dagligen hanterar transporter till 1600 orter, både till kunder och butiker.

Dahl har integrerat Visma Valid i deras orderflöde vilket gör att man direkt vid orderskrivningen får en korrekt leveransadress med koordinater. 

- Då vi själva ansvarar för hela logistikkedjan till kund är det viktigt att våra chaufförer har korrekt information vid leveransen, och då är det bästa att den blir korrekt redan vid orderskrivning, säger Jens Modin, Processägare transportlogistik på Dahl.

Visma Valid är baserad på officiell adressdata från svenska myndigheter samkört med data från nationella vägdatabasen. Denna data uppdateras varje vardag.

Det som skiljer Visma Valid från andra system på marknaden är att det även tillhandahåller adresser som inte är officiella, har ändrat namn eller är reserverade. Detta underlättar valideringsprocessen för kunden eftersom Visma Valid ger förslag på korrekt adress. Detta underlättar framförallt för Dahl då de gör ca. 5000-9000 valideringar per dag.

- Vi hade redan tidigare en motsvarande valideringstjänst från Metria/Lantmäteriet. Processen för säljare som registrerar order är därmed likadan, men kvaliteten på adressinformationen är bättre med Visma, inte minst när man ursprungligen stavat lite fel eller till exempel hade fel postnummer. Skillnaden är att vi nu får bättre hjälp, och även fler direktträffar – dvs situationer där inkommande order kommer elektroniskt till oss och vi måste säkerställa att adressen är korrekt, men vi vill helst inte manuellt behöva välja om det är så att en viss adress uppenbarligen åsyftas. 

Vi är väldigt nöjda med den flexibilitet Visma uppvisat för att få lösningen att bete sig på ett sätt som hjälper oss. Om en adressvalidering är för stelbent uppfattas den enbart som ett hinder för den som skriver ordern. Om den är anpassad efter förutsättningarna blir den istället ett hjälpmedel, Jens Modin, Processägare transportlogistik på Dahl.