Visma Internportal för Högskolor

Titta närmare på verktyget som underlättar samarbete och informationsutbyte inom högskolor och universitet.

Ditt stöd för modernt samarbete och kommunikation

En högskola med personal, elever, forskare och externa samarbetspartners har behov av effektiva verktyg för samarbete och delning av information. Det ställer höga krav på en fungerande och genomtänkt internkommunikation. Internportalen från Visma gör det möjligt.

När du vill samarbeta och kommunicera modernt - ta hjälp av Vismas Internportal för högskolor och universitet.

Fördelar med Visma Internportal för Högskolor

  • Gå bort från principen "all information till alla" 
  • Riktad information till dig som användare
  • Personifierad sökning
  • Håll kontakt både internt på skolan och med externa samarbetspartners och forskare
  • Samarbeta i en gemensam yta och dela dokument, aktiviteter och information på ett enkelt och smidigt sätt
  • Läs senaste nyheterna, hitta information du söker, följ bloggar och forum

 

Modern kommunikation

Förbättra den interna kommunikationen. Minska din e-postskörd, genomför live-möten och dela information på ett effektivt och enkelt sätt. Blogga och diskutera intressanta och aktuella ämnen. Underlätta projektarbete och samarbete över gränserna med koppling till Microsoft Offices standardprodukter.

Samarbetsytor

Öppna och privata samarbetsytor med stöd för att bjuda in externa samarbetspartners. Här kan ni dela dokument, arbeta med aktiviteter, planera och följa upp mål. Flera bra verktyg som kalender, whiteboard, undersökningar och nyhetsflöden kan läggas till i respektive samarbetsyta.

Intranätssidor

Ett socialt intranät med användargenererad information. Uppdatera och hantera publikationer med färdiga mallar och versionshantering.

Dokumenthantering

En kraftfull dokumenthantering finns i Internportalen med versionshantering, metadata och termhantering. Portalen stödjer dra-och-släpp och dagens kända filformat.Modern kommunikation

Riktad information

Riktad information

Startsidan visar riktad information som är relevant för dig som besökare. Upplyfta huvudnyheter presenteras i en snygg karusell med bild. I nyhetsarkivet lagras publikationer för återsökning och historik.

Publicering

Internportalen har funktionalitet för att styra när en nyhet ska publiceras och avpubliceras. Du kan som redaktör välja vilken typ av nyhet du vill lägga ut och på vilket språk.

Prenumerera, följ 

Genom att följa och prenumerera på valda delar i Internportalen, uppdateras du med nyheter och förändringar på viktiga händelser. Du slipper söka information och får istället en aktiv återkoppling från portalen. Du kan följa vad dina kollegor arbetar med samt se relevanta dokument och publikationer.

Personlig hemsida

Varje användare i Internportalen får en egen ”hemsida” med presentation av dig och din kompetens. Här kan du även se dina uppgifter och webbsidor du följer.

Sökbarhet

En kraftfull sökfunktion söker tack vare metadata på alla typer av källor inom Internportalen: webbsidor, dokument, samarbetsytor, kompetens och personsök. Hitta personer med kunskap inom området du söker. Er egen interna ”Google”.

Språkstöd

Internportalen har stöd för flera språk. Vilket språk som används i portalens gränssnitt bestäms av varje användares profil.

Personlig hemsida


Rättigheter och roller

Rättigheter

Rättigheter hanteras direkt via roller som styr vad du som användare kan göra och se. Innehåll du inte har rättighet till kan du inte se eller finna när du söker. Internportalen är en säker lösning som även kan integreras med ert lokala AD. Portalen erbjuder SSO (Single Sign On) för optimalt och enkelt arbete.

Roller

Redaktör – enkelt skapa webbsidor, navigering, målgruppstyrning

Administratör – gemensam design, gränssnitt för administration

Användare – egen hemsida, notifieringar, sök, sociala funktioner, enkelt att samarbeta, stöd att arbeta på valfri plats, hög delaktighet

Extern – samarbeta med dokument och aktiviteter, kommunikation

Åtkomst, mobilitet

Accessa Internportalen direkt från din dator, telefon eller surfplatta utan installation. Fungerar både på PC och Mac.

Kontakta oss gärna!

Nyfiken på våra lösningar? Hör av dig! 
Du når oss även på 010-141 25 00.

Kontakta oss

JA, jag samtycker till att Visma behandlar mina personuppgifter i syfte att identifiera mina intressen på sätt som beskrivs här och jag är medveten om att mitt samtycke kan återkallas när som helst.
JA, jag vill att Visma skickar mig relevant information per epost baserat på mina intresseområden. Jag är medveten om att jag, när som helst, kan avanmäla mig från sådana utskick eller uppdatera mina intresseområden genom prenumerationshanteraren.
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke
Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.