Webblösningar i Episerver

Ta del av webbspecialisternas bästa knep genom att ladda ner vår guide "5 steg till en grundläggande webbanalys".

Ladda ner guiden

Vi gör det komplexa enkelt.

På Visma Consulting arbetar vi med stora, komplexa webbprojekt. Vi utvecklar affärskritiska lösningar med många olika integrationer. Vårt fokus är att det ska vara enkelt för dig som kund, och enkelt för dina användare. 

Vi levererar koncept, design, utveckling och förvaltning baserat på Episerver. Våra konsulter har medverkat i över 500 webbprojekt. Det innebär att vi har stor erfarenhet och en gedigen kompetens – som kund behöver du inte chansa.

Koncept & design

Visma har ett team av erfarna kravställare, interaktions och UX-designer, frontend utvecklare som har varit med och tagit fram koncept och design för ett stort antal olika webblösningar. Vi har levererat till ett flertal olika myndigheter med WCAG och tillgänglighetskrav, vi är även vana att leverera till globala företag som har en stor spännvidd i sina lösningar.

Vi tar helhetsansvar både inom kravhantering, formgivning, utveckling av webb samt förvaltning av de utvecklade lösningarna. Däremot så är det inte alltid fallet att våra kunder tycker det är optimalt att det är bestämt att en leverantör hanterar allt. Vi har inga problem med att ni väljer någon annan leverantör som genomför delar av ett projekt – vårt primära fokus är att utveckla och förvalta lösningarna.

 

Utveckling

Våra duktiga webbutvecklare är certifierade i Episerver och har medverkat i över 500 webbprojekt. Visma är en av Nordens största leverantörer av Episerver, och har blivit utsedda till Episerver Premium Partners. 

Premium Partner är den högsta partnerstatus man kan uppnå inom Episerver och innebär att man har en stor andel certifierade utvecklare och har meriterat sig genom framgångsrika projekt. Det innebär att vi har stor erfarenhet och en gedigen kompetens – som kund behöver du inte chansa.

 

Förvaltning

Har du haft krångel med din förvaltning någon gång? Då har du upplevt hur det ställer till det i verksamheten - och man vill ha det fixat, helst igår! För en smidig vardag ska förvaltningen av dina webblösningar vara proaktiv, snabb, kunnig och professionell, och det har med åren blivit vårt signum.

                                           Vi bygger affärskritiska webblösningar

                                                   Vill du veta mer?              Kontakta oss här


Det här har vi gjort för andra:

Så fungerar ett helhetsprojekt hos oss

Det våra kunder uppskattar mest är vår noggrannhet och flexibilitet i kombination med vårt tekniska kunnande. För att vi ska kunna erbjuda alla kunder samma framgångsrika koncept så har vi satt ihop en modell som fungerar. Läs mer om varje steg här. 

Kravställning & behovsanalyser

Tillsammans med er går vi igenom vilka er målgrupp för webben eller intranätet är. Vi skapar personas för att illustrera målgruppen och dess behov. Vi gör en grundlig behovsanalys för att förstå vilka behov lösningen ska tillgodose och vilka krav som kommer att ställas både på den tekniska lösningen och hur man kommer att använda den färdiga lösningen.  

Läs mer
Visma Consulting Interaktionsdesign och grafisk formgivning

Interaktionsdesign och grafisk formgivning

Vi skapar upp en design för att illustrera hur informationsflödet kommer att se ut. Här tittar vi på beroenden till andra system, var information ska ligga, hur man ska navigera sig runt i webblösningen och varför.

På detta lägger vi sedan er grafiska design med form, färg, logga och typsnitt. Vi arbetar med designskisser, trådskisser och informationsmodeller för att kunna skapa en lösning som supporterar er identitet och kommunikation.

Läs mer
Visma Consulting Systemutveckling

Systemutveckling

Vi utvecklar lösningen efter best practice och använder oss av de mest lämpliga ramverken för just ert behov.

Sömlösa integrationer

Vi integrerar lösningen mot era kringliggande system, såsom behörighetssystem, orderlager, anmälningar, dokument och ärendehanteringssystem samt affärssystem. Vi bygger sömlösa integrationer, antingen via vår egen integrationsplattform eller så skräddarsyr vi era integrationer. 

Struktuerat och definierat arbetssätt

Vi har utvecklingsprocesser och rutiner vilket innebär att vi hanterar kod på ett visst sätt.  Vi bygger upp automatiska deployprocesser. Ligger lösningen hos oss så får ni en versionshanterad kod som är dokumenterad. Det är enkelt att checka ut och checka in koden för att utveckla nya lösningar utan att arbeta i er befintliga kod. 

Läs mer
Visma Consulting Test och kvalitetssäkring

Test och kvalitetssäkring

Vi levererar alltid kvalitetssäkrade lösningar. Vi arbetar med allt ifrån automatiserad test av koden till verifiering av WCAG och olika tillgänglighetsdirektiv.

Läs mer
Visma Consulting Leverans och produktionssättning till era miljöer

Leverans och produktionssättning till era miljöer

Naturligtvis produktionssätter vi till de olika molntjänster som erbjuds på marknad, till er egen hosting eller paketerat till er IT-organisation. Vid behov hjälper vi er med vilken miljö som passar er lösning och ert verksamhetsbehov bäst.

Läs mer

Visma Consulting Digitala strategier & er kompetensutveckling

Digitala strategier & er kompetensutveckling

Vi arbetar med att utveckla våra kunders digitala strategier. Vi erbjuder också våra kunder kompetensutveckling i form av redaktörsstöd, trendspaningar, omvärldsbevakning och inspiration till framtidens lösningar.

Läs mer
Visma Consulting Förvaltning

Fantastisk förvaltning

Vi arbetar med standardiserade arbetssätt och verktyg för ärendehantering. För en smidig vardag ska förvaltningen av dina webblösningar vara proaktiv, snabb, kunnig och professionell, och det har med åren blivit vårt signum.

 Läs mer om vår fantastiska förvaltning

Läs mer

Guide: 5 steg till en grundläggande webbanalys

I den här guiden tipsar vi om fem steg för att göra en grundläggande webbanalys. Vi går igenom hur man bäst:

  • Sätter upp webbplatsens mål
  • Mäter och analyserar konverteringsgraden
  • Utvärderar omnikanalstrategin
  • Sätter stopp för tidstjuvarna
  • Personaliserar innehåll

Ladda ner guiden

Kontakta oss

Vad vill du fråga om?
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke


Mimmi Pareigis, 070-874 7036
Pierre Vindemyr, 070-686 1134

Kontaktpersoner för Visma Consultings Episerverteam