Hur långt har ni kommit i förberedelserna för att leva upp till kravet i eIDAS-förordningen från EU?

Från och med den 29 september 2018 är det obligatoriskt för offentliga myndigheter att tillåta inloggning även med utländska e-legitimationer.

Lagkravet omfattar de e-tjänster där ni idag använder exempelvis BankID eller Mobilt BankID för att identifiera personer. Dessa måste alltså numera även kunna användas av personer med utländska e-legitimationer.

 

Fördelar med vår tjänst för eIDAS

Lever upp till kravet
Snabbt & effektivt
Sparar tid & pengar

 

Enkelt & säkert

 Ett exempel när eIDAS är till hjälp: En spansk medborgare som är bosatt i Sverige planerar att bygga om sitt hus här och behöver därför göra en bygglovsansökan hos den svenska kommun där huset ligger. Personen kan då använda sin spanska e-legitimation för att komma åt den svenska kommunens e-tjänst.

Vismas lösning lever upp till eIDAS

Visma har utvecklat stöd i Ciceron Federationstjänst för att leva upp till EU-kravet. Vi erbjuder nu våra kunder att installera lösningen i sin testmiljö för att testa och se hur det påverkar de tjänster som använder e-legitimation. 

Har ni inte federationstjänst? 

Med Ciceron Federationstjänst har ni stöd för säker inloggning och underskrift. Visma hjälper er med att hantera certifikatutgivare och ni väljer själva vilka autentiseringsmetoder ni vill erbjuda till era användare.

Ciceron Federationstjänst är integrerad med hela Ciceronfamiljen och kan även användas tillsammans med andra leverantörers tjänster och produkter. 

Mer om Ciceron federationstjänst

 
 

Fyll i formuläret på den här sidan så tar vi fram ett avtalsförslag och skickar till dig.

För att kunna ansluta till eIDAS eller till ett valfrihetssystem för e-legitimation krävs anslutning till Sweden Connect. 

Om du inte redan har en federationstjänst kan vi självklart hjälpa dig att komma igång med det också.

 

Kontakta oss så hjälper vi dig!
 

Fyll i formuläret så hjälper vi dig: