Jobbar ni fortfarande med att granska varje faktura?

Tack för att ni ville delta i årets användarträff

Årets träff för användare av Visma Proceedo hölls 20-21 maj i Stockholm. 

Anvandartraff Proceedo 2015 

Foto: Christos Mylonas

 

Fokus för årets användarträff var precis som vanligt att utbyta erfarenheter med varandra samt diskutera effektivisering av arbetet i Visma Proceedo.

Eftersom vi just nu utvecklar en ny version av lösningen presenterade vi nuvarande status för projektet Proceedo 9.  Deltagarna fick även möjlighet att titta närmare på det i mindre grupper. Detta för att inhämta feedback och svara på eventuella frågor.

Årets Best Practice innehöll ämnen om hur man ökar andel e-faktura, möjligheter med formulär och spendanalys och Procedo 9 Inköp.

Vi presenterade även en ny uppsättning av Proceedo där ni som kunder kan dela formulär med varandra och på så sätt dra nytta av varandras arbete och uppfinningsrikedom. 

Nytt för i år var tilldelning av ett nyinstiftat Hållbarhetspris - genom e-faktura och automatisering!

 

Hållbarhetspris - genom e-faktura och automatisering! 

Hållbarhetsprset är ett nyinstiftat pris för Visma Proceedos kunder som utmärker sig särskilt i sin miljösatsning genom e-faktura och automatisering. Priset har till syfte att stödja utvecklingen av det systematiska förbättringsarbetet på organisationsnivå och lyfta fram goda förebilder till inspiration för andra, både inom privat såväl som inom offentlig sektor.

Utmärkelsen e-faktura 2015

Foto: Christos Mylonas

2015 års mottagare av Hållbarhetspriset tilldelades Nordea som under senaste året har uppnått 79% e-faktura och Kungsbacka kommun som har uppnått 86% e-faktura. Priset delades ut av Daniel de Sousa, vd för Visma Commerce och Erik Bergseth, affärsområdeschef på Visma Commerce.

Stort grattis till båda vinnarna!

 

Best Practice

Vi vill rikta ett stort tack till våra kära kunder Apoteket, Stena och Ragn-Sells för att de ville dela med
sig av sina erfarenheter med samtliga deltagare. Nedan kan du ladda ner deras presentationer.  

best practice Proceedo

Foto: Martin Fältström

 

- E-faktura på Apoteket AB, Annika Johansson, Inköpschef (ladda ner PDF)

- Spendanalys på Stena Recycling International AB, Nicholas James, Inköpsanalityker (ladda ner PDF)

- Formulär på Ragns-Sells AB, Anne Appelberg, Inköpsadministratör (ladda ner PDF)

- Visma om Proceedo 9 Inköp (ladda ner PDF)

 

Gemensam BO för formulär

Jenny Klein presenterade en ny gemensam BO för formulär som kommer att vara tillgänglig från 1 juni.

Syftet är att skapa en gemensam yta för alla våra kunder och för att underlätta att dela formulär med varandra för att alla inte ska behöva uppfinna hjulet varje gång. Ni kan ladda upp formulär som ni är nöjda med och tror att andra kan ha användning av. Det är viktigt att alla sparar ned formulären med ett namn som gör det lätt att förstå vad det avser och vem som sparat ned det.

Beställ din inloggning av er KAM eller från Service Desk. Tanken är att varje kundorganisation har en gemensam inloggning.

 

Spendency - det nya verktyget för spendanalyser

Magnus Rehnström demonstrerade Spendency - vår nya lösning för att genomföra spendanalyser. Spendency ägs av EFFSO och VISMA och drivs gemensamt. 

Spendency är ett molnbaserat verktyg för spendanalys, en arbetsmetodik för att närmare granska vad och hur mycket en organisation köper, vem som köper, och vem man köper det ifrån. På så sätt blir det enkelt att identifiera var man kan minska sina kostnader samt säkerställa att man får det som avtalats.

Har du missat Magnus demo? Se en demofilm genom att klicka på bilden nedan eller här! (4 min) 

Spendency demo

 

 

Tack för att ni ville vara med! 

Tack användarträff Proceedo 2015

Foto: Christos Mylonas