Vill du veta mer om avtalen?
Kontakta oss

Förnya kontoret till en billig penning

Kontor är opersonliga. De är skapade för funktion. Form kommer i bästa fall i andra hand, men oftast i tredje, fjärde, femte eller så har man inte tänkt på den alls. Men faktum är att kontorets ”trivselfaktor” är minst lika viktigt för produktivitet och kreativitet som att ha det senaste höj- och sänkbara skrivbordet.

Det fina är att det inte behöver kosta en förmögenhet att göra om sitt alldagliga kontor till en mer trivsam miljö. Här ska vi ge några tips på inredningsdetaljer som får rummet att lyfta och bli en plats där man gillar att arbeta.

Växter

Det mest klassiska och kanske bästa sättet att höja trivseln i ett kontor är att ta in grönska. Växter sägs ha en lugnande effekt på människor, och eftersom vi idag spenderar den absolut mesta tiden inomhus kan man behöva ta med sig en bit av naturen in till kontoret.
Det enda man måste tänka på är allergier och det finns vissa blommor och växter som man ska undvika att ha i offentliga miljöer och på arbetsplatser. Men förutom det är det bara att börja botanisera bland kontorsväxterna. De kan göra ett annars stelt kontor mycket mer levande.

Textilier

Att använda sig av tyg för att pigga upp kontoret är en billigt och smart inredningsknep. Speciellt i kontor som går i den klassiska ”vit-grå med inslag av beige”-skalan kan textilier med mönster och färg göra en stor skillnad. Och det bästa är om man vågar ta ut svängarna lite. Första gången man ser tyget ska man haja till.

Tyg kan också användas på kontorets kanske tråkigaste detalj: skrivbordsavskärmaren. Det är klart, ett allt för vågat mönster kanske stör arbetet, men avskiljaren måste ju inte per automatik vara grå med tvättsvampsstruktur.

Möbler

Den stora investeringen när det kommer till kontorsmöbler handlar oftast om skrivbord, skrivbordsstolar, lampor och annat som finns till varje anställd. Här är såklart ergonomi och funktion det viktigaste; form kommer i andra hand.

Men kontoret har fler utrymmen än så. Kanske har ni ett kök, ett allrum, en foajé eller andra gemensamma ytor. Här kan det vara trevligt att spänna bågen lite mer och gå utanför de traditionella ramarna. Att komma in i en foajé där det finns möbler med spännande former och iögonfallande färger och mönster gör att lokalen går från väntrum till att vara en entré där det händer något spännande och kreativt.

Ljuddämpning

Det är lätt att enbart tänka på det visuella när man inreder kontoret; fokus är att det ska se vackert ut. Men frågar man människor på ett större kontor är det ofta ljud de stör sig på snarare än hur det ser ut. Knattrandet på tangenter, sorlet från fikarummet eller irriterande mobilringsignaler kan vara direkt störande.

Om du är ansvarig för arbetsmiljön på kontoret kan det vara klokt att tala med människor och se om de anser att störande ljud är ett problem. I så fall kan du titta på de olika ljuddämpande produkter, eller ljudabsorbenter, som finns på marknaden. Här kan du välja på allt mellan absorbenter du sätter i taket, på väggarna eller skärmväggar med ljuddämpande funktion. Är dessa dessutom estetiskt tilltalande är det såklart ett plus.

Handla kontorsinredningen genom Visma

Visma Advantage förhandlar avtal med hjälp av en samlad köpkraft. Vi har i dagsläget ca 15 000 företag som gör sina inköp genom oss. Den samlade volymen gör att vi tillsammans kan få bättre villkor. En av våra starkaste avtal erbjuder vi inom kontorsinredning

Genom att använda våra färdigförhandlade avtal kan du vara säker på att du alltid har bra villkor när du gör dina inköp till företaget. Avtalen finns samlade i en smidig inköpsportal vilket gör det enkelt för dig att ha koll på dina priser och villkor. 

Vill du också bli en del av vår samlade köpkraft? Bli kund idag!