Visma Advantage Inköpsblogg

 • 25feb

  Sveriges ekonomiska klimat allt bättre

  En starkare optimism bland förväntningarna på ökad försäljning och fortsatt stark satsning på inköpen. Det är vad Günther Mårder, sparekonom på Nordea, tror att vi kommer att få bland landets småföretagare under våren.

 • 18feb

  Kommer vi se den starkaste optimismen sedan 2011?

  De senaste två åren har vi i vår Affärsbarometer sett en stabil optimism bland landets företagare, både när det gäller försäljning och inköp. Under de senaste åren har hälften av företagarna spått en ökad försäljning.

 • 12feb

  Nytt avtal inom arbetskläder

  Vi är glada att få presentera ytterligare ett nytt avtal i inköpsportalen. Avtalet innebär att du som är småföretagare kan handla arbetskläder till förmånliga priser hos Procurator.

 • 26jan

  Nytt avtal inom paket och pall

  Visma och Bring förstärker samarbetet vilket innebär att du nu får förmånliga priser på paket- och palltjänster inom Sverige. Självklart har vi fortfarande kvar våra rabatter på cykel- och bilbud, inrikes och utrikes. 

 • 23jan

  Småföretagare sparade miljoner med en samlad köpkraft

  Under 2014 har landets småföretagare tagit del av våra färdigförhandlade inköpsavtal och gjort stora besparingar. Vi har valt ut våra mest populära avtal, DHL Freight, DHL Express, Staples, Lyreco, OKQ8 och Preem för att räkna ut våra kunders besparingar på. Genom dessa sex av våra totalt 50 inköpsavtal har våra kunder sparat hela 87 miljoner kr under 2014.

 • 28nov

  Företag är försiktiga kring miljön

  I Sverige ökar utbudet av ekologiska och miljöanpassade varor mer än i något annat land. Men detta gäller nästan bara på konsumentsidan. I näringslivet går utvecklingen fortfarande trögt och företagen väljer ofta bort de miljövänliga produkterna för att priset är för högt.

 • 18nov

  Många företag påverkas av valresultatet

  Innan riksdagsvalet trodde majoriteten av landets små och medelstora företag att valresultatet inte skulle påverka företagets förutsättningar. Nu efter valet har den siffran förändrats. Nu tror hela 42 procent att företagets förutsättningar kommer att påverkas av resultatet.

 • 12sep

  Optimistisk trend bland landets småföretagare

  Ökat antal försäljningskanaler och ökat produktutbud – det är de främsta orsakerna till att Sveriges småföretagare tror att deras försäljning kommer att öka kommande halvåret.

 • 10jun

  Vi lanserar ny inköpsportal

  Vi har utvecklat en helt ny inköpsportal där våra kunders önskemål och behov har varit i fokus. Vi har därför koncentrerat oss på ett användarvänligt gränssnitt, nya smarta funktioner och anpassning för mobila enheter.