Senaste nyheterna!

eKrav

Småföretagare – Nu kan du ställa eKrav och få betalt

Det finns en uppfattning om att det är svårt och problematiskt med inkasso och att kräva in en obetald faktura. Framförallt för ett mindre företag. Och så kan det nog ha varit. Fram tills nu. Men nu lanseras eKrav, lösningen för små och medelstora företag som vill ha in sina pengar.

 
 

LinkedIn

Följ oss på LinkedIn för de senaste nyheterna

Tycker du också att vägen från faktura till betalning är det roligaste med en verksamhet? Eller inser du åtminstone att dessa delar måste funka för att verksamheten ska betraktas som lyckad. Vill du ha tips, trix och idéer om processen? Följ vår Show Case sida på LinkedIn! Klicka på länken nedan eller sök upp den  på Vismas sida. Den heter Från faktura till betalning – Order to cash. Vi ses där!

Följ vår Show Case sida på LinkedIn!

mobilfaktura

En digital problemlösare

Inkasso – sms faktura 

Nu lanserar vi lösningen för enklare, smidigare och snabbare betalningar på förfallna fordringar. Genom ett sms kan gäldenären få sin förfallna faktura och från detta sms enkelt klicka sig fram till betalningen, direkt i mobilen.

Läs mer här om hur Visma Collectors förenklar inbetalningarna med Mobilfaktura 

Kivra

Nu kan ni skicka fakturor med Kivra

Nu har ni möjlighet att skicka era fakturor elektroniskt till Kivra. Kivra är Sveriges största digitala brevlåda där över 1 600 företag och myndigheter skickar digital post till nära två miljoner privatpersoner och 18 000 företag. Snabbt, miljövänligt och smart.

Vill ni veta mer om hur det skulle fungera för er, hör av er så berätta vi!

skuldsatta

Färre människor, större skulder

Varje år går vi på Collectors igenom och sammanställer statistik från Kronofogden. Vi tittar bland annat på skuldernas storlekar och skillnader över län. I årets sammanställning såg vi att skuldberget växer men antalet skuldsatta minskar. Det var många tidningar som valde att skriva om detta, vilket glädjer oss!

Läs pressmeddelandet och se hur det ligger till i just ditt län

artikel

Varför skuldsätta i onödan?  

Dagens samhälle har i en rad bra artiklar tagit upp skuldsättning av patienter. Problematiken med att små skulder växer hos Kronofogden när konkurrensen i upphandlingar ökat belystes och Visma Collectors VD Michael Marchal uttalad sig om hur vi ser på problematiken och om varför det är så viktig att tänka inkasso med hjärtat.

“Michael Marchal menar att inkassotjänsterna upphandlas med stor prispress som kan gå ut över patienterna.
– Inkassoavgiften som är 180 kronor räcker inte till eftersom landstingen ska ha 250 kronor tillbaka. Man måste då gå till Kronofogden för att över huvud taget få in intäkter. Man skuldsätter gäldenären helt i onödan, säger han.
– Det blir en märklig situ- ation som är framtvingad av konkurrensen. Jag tror inte att politikerna är medvetna om att det ser ut så här. “ Dagens samhälle 2018/nr 4

Jag vill få nyhetsbrev!

JA, jag samtycker till att Visma behandlar mina personuppgifter så som beskrivet här och vill att Visma skickar mig relevant information per epost baserat på mina intresseområden.