Brightmill fick lägre kreditrisk med eKrav

"eKravs onboarding är extremt snabb – några få klick sedan var jag igång med mitt första ärende”

Pandemin skapade ett plötsligt behov av en inkassotjänst för interimsbyrån Brightmill.
- Visma eKrav ger oss betydligt lägre kreditrisker, säger Henrik Engstam Phalén, Brightmill.

Brightmill är en av Sveriges ledande rekryteringsbyråer inom interim management. Deras strategi är annorlunda än många andras; tack vare fullt digitaliserade affärsprocesser kan de hantera många uppdrag parallellt. Det syns i siffrorna; 2019 omsatte Brightmill 62 miljoner kronor. Brightmills marginal är nästan dubbelt så hög som konkurrenternas. Endast fyra personer hanterar all rekrytering och administration.

– Vi har inte haft ett så stort behov av att driva in försenade betalningar på ett strukturerat sätt förut. Men när coronapandemin slog till blev det tydligt att vi behövde rätt rutiner även för det. Hade vi försökt att hantera hela processen själva hade det tagit på tok för mycket av vår tid, och dessutom skapat frustration säger Henrik Engstam Phalén.

Lägre kreditrisk med Visma eKrav

Det gick snabbt att ta beslut om Visma eKrav eftersom den inte innebär några kostnader för företaget, och lika snabbt att komma igång.
– Förut hade vi en inkassotjänst, via vår bank. Jag utvärderade flera potentiella, nya leverantörer. Många satte upp väldigt höga trösklar för att komma igång. Det var tvärtemot med Visma. Med Visma eKrav kunde jag skapa mitt första ärende direkt. Sådant gillar jag. Visma eKravs onboarding är extremt snabb. Du registrera dig, loggar in, sedan är du igång. Det gäller även för företag som inte är kund till Visma sedan tidigare, vilket vi var. Vi använder totalt tre tjänster från Visma.

Brightmill kommer att fortsätta med Visma eKrav, även om antalet försenade betalningar sjunkit.

– Tack vare Visma eKrav har vi en snabb, strukturerad process som ger oss de bästa möjligheterna att få betalt. Vi skulle aldrig själva kunna skapa den ökade betalningsviljan som kunden upplever när de får en påminnelse eller ett krav från ett inkassobolag. Visma eKrav ger oss betydligt lägre kreditrisker avslutar Henrik.

 

Läs mer om Brightmill

eKrav ger små företag lika stora muskler i kravprocessen som stora bolag

Kostnadsfri, smidig och hållbar inkasso- och påminnelsehantering för små och medelstora företag.

Läs mer om eKrav

Registrera ditt företag – eKrav