Jag har fått en påminnelse 

En påminnelse skickas när fakturan har förfallit till betalning. Det vill säga att sista betalningsdag har varit och fakturan inte är betald. När påminnelsen skickas tillkommer det en avgift på 60 kr.

Om skulden inte betalas kommer ärendet gå vidare till inkasso.

Får man alltid en påminnelse innan inkassokrav? 

Ja, normalt sett får man en påminnelse innan ett inkassokrav skickas ut. En påminnelse är ett meddelande från fordringsägaren (den som har en obetald faktura eller skuld) som syftar till att påminna den som har skulden om att betala sin skuld. Detta görs vanligtvis genom att skicka ett brev eller en faktura med en betalningsfrist och information om vilka konsekvenser som kan uppstå om betalningen inte görs i tid. Om den som har skulden fortfarande inte betalar sin skuld efter att ha mottagit påminnelsen kan fordringsägaren skicka ut ett inkassokrav. Det finns inte någon lag som kräver att en påminnelse måste skickas ut innan ett inkassokrav kan skickas. Vissa företag och organisationer kan därför välja att skicka ut inkassokrav utan att först skicka en påminnelse.

 

 

Jag har fått ett inkassokrav 

Ett inkassokrav skickas när påminnelesen och fakturan inte är betald. Om skulden inte betalas eller bestrids riskerar man att ärendet överlämnas till Kronofogden.

Därför är det viktigt att betala ett inkassokrav snabbt. Kan man inte betala i tid kontaktar man Visma och försöker komma överens om en lösning, till exempel en avbetalningsplan.

Jag har fått brev från Kronofogden 

Om skulden inte betalas överlämnas den till Kronofogden för ansökan om betalningsföreläggande som kan bli en betalningsanmärkning.

Kronofogden skickar ett krav om betalning samt ett delgivningskvitto som ska returneras påskrivet.

När skulden är slutbetald återkallas ansökan hos Kronofogden.

Om du inte betalar och inte invänder mot skulden leder det till en betalningsanmärkning.

 

Jag har fått ett brev om en gammal skuld 

Om du har en gammal skuld som inte är betald bevakas den av Visma och kommer att krävas in när det finns betalningsmöjlighet. Det betyder att du med jämna mellanrum kommer att få brev från oss tills dess att skulden är betald.

Jag har fått brev från er i Kivra 

Om du har fått en påminnelse, inkassokrav eller ett bevakningsbrev i Kivra betyder det att du, genom att registrera dig för Kivra, har godkänt det. Visma strävar efter att i möjligaste mån skicka så många brev som möjligt digitalt.

Vill du ha påminnelse och inkassokrav per post istället behöver du ändra dina inställningar hos Kivra.

Jag vill ha en ny kopia på mitt brev 

Om ni har fått en påminnelse eller ett krav från Visma och ni saknar fakturakopia så måste ni kontakta oss för att vi skall kunna beställa en kopia åt er. Till privatperson skickas fakturakopia enbart via post eftersom fakturan innehåller personuppgifter eller andra känsliga uppgifter.

För företag finns möjlighet att få fakturakopia via mail.

Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig.

Innebär inkassokrav att man har fått en betalningsanmärkning? 

Ett inkassokrav ger ingen betalningsanmärkning. Men om ärendet går vidare till Kronofogden för ett betalningsföreläggande finns risken.

Hur mycket mer måste jag betala när jag får påminnelse, inkassokrav och när det går till Kronofogden? 

Påminnelseavgift: 60 kr

Inkassoavgift: 180 kr

Kronofogdekostnad: 680 kr

Efter utslag görs görs en utmätning och då tillkommer 600 kronor i ytterligare kostnad.

Hur förstår/läser jag brevet?

I brevet som du har fått finns alla uppgifter som du behöver för att betala. Så som vårt BG nummer dit pengarna ska skickas och ditt OCR nummer som du ska ange så att pengarna kommer på rätt ärende.

I brevet har du även inloggningsuppgifter till "Mitt Ärende". Där kan du logga in med med BankID för att se fler sätt att betala på så som:

Direktbetalning med Internetbank
Kortbetalning
Swish