Inkasso för offentlig sektor

Balanserad kravhantering med hög betalgrad.

För kommuner och landsting som förstår inkasso med hjärtat

Vismas inkassoprocess för kommuner, regioner och landsting är utformad för att säkerställa betalningar. Men också med individen i fokus. En förutsättning för en bra kravprocess är att kommunen eller landstingen kan vara med och påverka kravrutinen. Alltså hur invånarna ska bemötas och behandlas när fakturan inte blir betald. Det har blivit en av grundstenarna i de aktiva samarbeten som vi har idag. Drygt 120 svenska kommuner och många landsting är våra kunder och delar vår syn på inkasso. Vi kallar det inkasso med hjärtat.

✓  Unik kravprocess anpassad efter er kravpolicy

✓  All information i ett system

✓  En certifierad handläggare som sköter hela flödet

tips upphandling offentlig sektor

7 tips vid upphandlingDirektupphandling inom offentlig sektor?

Vill ni att vi ser över era möjligheter för direktupphandling? Kontakta Magnus Linné, anbudsansvarig. Han hjäper dig att bena ut era möjligheter. 

Maila Magnus

+46 733 74 56 33Inkassoprocessen för offentlig sektor

 inkassoprocessen

I vår inkassohantering för offentlig sektor tar vi hänsyn till varje kommun eller landstings interna krav- och kreditpolicy. Det betyder att ni kan ha individuella kreditkriterier som avgör hur just era ärenden ska drivas vidare. Generellt sett går det till såhär: Första åtgärd är att skicka en påminnelse, den kan skickas från er eller från oss. Betalas inte påminnelsen skickas ett inkassokrav. Skulle även denna lämnas obetald gör vi 24 dagar efter att påminnelsen gått ut en bedömning om vidare åtgärder, där bland annat din kunds betalningsförmåga undersöks. Om den bedöms vara fullgod och stöds av er kreditpolicy, går vi vidare med kravet till kronofogdemyndigheten för fortsatt kravhantering.

Saknar kunden tillgångar, bevakar vi ärendet tills att situationen förändras och din faktura kan betalas. Denna efterbevakning är en aktiv hantering av din faktura, din fordran, där Visma regelbundet utför en så kallad scoring för att dels identifiera tecken på förbättrad betalningsförmåga, dels säkerställa att fordran inte preskriberas.

Med Collectors Online följer ni era obetalda fordringar i ett och samma system, från påminnelse till efterbevakning.

SE_CL_hjarta_nytt.png

“Kunniga handläggare och bra service! Dessutom ett riktigt bra avtal”

Här kan du läsa mer om hur Ljungby kommun upplever samarbetet

Vill du ha ett förslag?

Vilka tjänster är intressanta för dig och ditt företag?
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke