Inkasso och påminnelse

Minskade kreditförluster och starka kundrelationer med inkasso och påminnelse. Bra rutiner – snabbare betalt. 
Kontakta oss

En bra rutin för inkasso och påminnelsehantering 

Hjälp era kunder att bli bättre på att betala. Tydliga rutiner för påminnelse och inkassohantering är första steget. Påminn direkt när fakturan inte är betald. Låt inte inkassoärenden samlas på hög. Vi hjälper dig att ta fram rutiner som gör att ni får betalt.

Rutiner som dessutom avlastar den egna organisationen då vi tar hand om inkassofrågor och minskar administration. Med hög it-support och personlig service för både er och den som ska betala. Kvaliciferad handläggning med certifierade handläggare, som är specialister på olika branscher.

Som kund i Visma hanteras er fordran i ett och samma system vilket ger er bättre överblick. Ni får en ansvarig handläggare genom hela processen, det ger en bättre handläggning och förståelse för er verksamhet.

inkasso/påminnelse

 

 ✓ Bra rutiner och minskad kreditrisk

 ✓ Ökad betalningsvilja hos kunden

✓ Avlastar organisationen

Hur kan vi hjälpa er med påminnelse och inkasso?

Jag vill ha ett förslag!

Energibolag, bostadsbolag eller kommun och landsting?
Hitta en inkassolösning som passar er:

Specialister på extra känslig inkasso som energiinkasso.

 

Stor erfarenhet av inkasso som kräver fingertoppskänsla.

 

Jobbar med många av Sveriges kommuner och nästan alla landsting.

 

Inkasso eKrav

eKrav – inkasso för mindre företag

Enkelt och smidigt för mindre fakturaflöden. Kostnadsfri och mobil tjänst för den som behöver påminna om en betalning då och då. Testa redan idag!

Läs mer om eKrav!

 

Inkasso integrerade lösningar ekonomisystem

Jobbar ni i ett ekonomisystem idag? 

Har ni redan en inkassotjänst kopplad till ert ekonomisystem utan att veta om det? Här kan ni se alla program som Visma Inkasso är integrerade i. 

Inkasso – Integrerade lösningar

Hur skickar man inkasso till annat land?

Världen förändras och vi jobbar mer och mer över gränserna. Det innebär att behovet av inkasso till företag eller privatpersoner i andra länder ökar. Olika länder har olika lagar och förutsättningar, och dessa kan vi hjälpa till att reda ut. Genom partners och nätverk i olika länder och genom Visma koncernens olika inkassobolag i Europa. Kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Läs mer om utlandsinkasso här

Från faktura till betalning!

Rätt rutiner för fakturering och påminnelse minimerar inkassoärenden. Vårt fokus är att se till så att ni får betalt och det jobbet börjar vid fakturan. Vi hjälper er att se över hela processen och att lägga upp ett flöde från faktura till betalning. 

Hur ser en bra faktura ut? Kan bra rutiner minska antalet inkassoärenden?

 

Läs mer om fakturahantering här

Collectors Online – smidig inkassohantering

Med Collectors Online kan ni följa alla era ärenden, från påminnelse till efterbevakning, i samma system. Lättillgängligt, överskådligt och smidigt. Här kan ni också hålla kontakt med er handläggare. En smidig inkassohantering helt enkelt. 

Som användare av Collectors Online får ni automatiskt tillgång till Visma Community. Där kan ni diskutera med andra i samma eller andra branscher, ställa frågor och hitta svar.  

 

Logga in –Collectors Online

Nöjda kunder! 

Att bemöta människor med respekt, förståelse, tydlighet och rättvisa. På Visma Collectors jobbar vi hela tiden med att utveckla vårt bemötande. Och vi mäter hur väl vi lyckas. Vår filosofi, inkasso med hjärtat, är en god mix av fingertoppskänsla, kunskap, erfarenhet och sunt förnuft. 

Våra kunders upplevelse (NPS) ligger stabilt högt. Det mäter vi kontinuerligt och resultatet hjälper oss att utveckla vårt arbete. 

Läs mer om NPS

Visma Inkasso

Inkassoprocessen

inkassoprocessen

Påminnelse- och inkassoprocessen steg-för-steg

  1. Processen inleds med en betalningspåminnelse
  2. Om denna inte blir betald skickas ett inkassokrav
  3. Nästa steg är en scoring av den betalningsskyldige. Scoringen baseras på egen data och Kronofogdens data. I scoringen avgörs om ärendet ska gå till Konofogden, det vill säga om det finns betalningsmöjligheter.
  4. Kronofogden tar då över och meddelar utslag i ärendet om betalningsföreläggande
  5. Om ärendet inte överförs till Kronofogden bevakas skulden aktivt av Visma tills förutsättningarna ändras och skulden blir betald.

Vill du ha ett förslag?

Vilka tjänster är intressanta för dig och ditt företag?

Hur vill du bli kontaktad?
JA, jag samtycker till att Visma behandlar mina personuppgifter i syfte att identifiera mina intressen på sätt som beskrivs här och jag är medveten om att mitt samtycke kan återkallas när som helst.
JA, jag vill att Visma skickar mig relevant information per epost baserat på mina intresseområden. Jag är medveten om att jag, när som helst, kan avanmäla mig från sådana utskick eller uppdatera mina intresseområden genom prenumerationshanteraren.
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke

Skulle 5 tips kunna göra ett bostadsföretag mer lönsamt?
Vi tror det. Ladda hem våra tips och bedöm själv.

5 tips för bostadsföretag

JA, jag samtycker till att Visma behandlar mina personuppgifter i syfte att identifiera mina intressen på sätt som beskrivs här och jag är medveten om att mitt samtycke kan återkallas när som helst.
JA, jag vill att Visma skickar mig relevant information per epost baserat på mina intresseområden. Jag är medveten om att jag, när som helst, kan avanmäla mig från sådana utskick eller uppdatera mina intresseområden genom prenumerationshanteraren.
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke
Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.