Har du fått påminnelse eller inkassokrav från oss?

Logga in på Mitt Ärende med ditt BankID. Där får du översikt och kan betala. Vill du prata med någon fyller du i mailformuläret eller ringer oss på 0771-23 24 00

Har du fått ett inkassokrav?

Logga in på Mitt Ärende med hjälp av BankID om du vill betala eller se status.      

Logga in med BankID

Kontakta oss

Har du fått ett brev från oss och har frågor om ditt ärende? Fyll i formuläret eller ring oss på 
0771-23 24 00

Till formuläret

 Missnöjd med hanteringen?

Här kan du läsa mer om hur du lämnar allmänna synpunkter på handläggningen av ditt ärende. 

Läs mer härVi kan hjälpa dig på flera olika språk!Hur vill du betala? 

För dig som har en skuld till oss finns det nu flera olika sätt att betala. När du loggat in på Mitt Ärende kan du se vilka alternativ du har.Vad är en betalningspåminnelse och vad händer när det går till inkasso?

1. Påminnelse
2. Inkassokrav
3. Betalningsföreläggande

Alla kan glömma, få ont om pengar en period eller av annan anledning missa en betalning. Får du ett brev med en påminnelse från ett inkassobolag betyder det att du så snabbt som möjligt bör betala. Om inte riskerar du att få ett betalningsföreläggande från Kronofogden som kan leda till en betalningsanmärkning.

1. Vad är en påminnelse?

Påminnelse är det första brevet som skickas ut när en räkning eller faktura inte är betald i tid. Får du en påminnelse får du också en extra avgift att betala.

2. Vad är ett inkassokrav?

Om påminnelsen inte blir betald får du ett inkassokrav. Detta är sista påminnelsen. Nästa steg är Kronofogden och risk för betalningsanmärkning. Med inkassokravet får du ytterligare kostnader.

3. Vad är ett betalningsföreläggande? 

Ett betalningsföreläggande till Kronofogden kan leda till en betalningsanmärkning. Med en betalningsanmärkning kan det bli svårare att exempevis få ett lån eller ett hyreskontrakt. Därför är det viktigt att inte låta det gå så långt och betala sina räkningar i tid. 

Här kan du läsa mer om Kronofogdens arbete.