Energiinkasso

Vi samarbetar idag med majoriteten av Sveriges elbolag och är specialister på energiinkasso och energibolags betalningsflöden. 

Jag vill veta vad det innebär för oss 

Med 25 års erfarenhet av energiinkasso

Du som är specialist i ett energibolag vet att differentierad påminnelsehanteing är en process som bidrar till långsiktigt hållbara affärer. Det handlar inte bara om att i förväg identifiera de som har en svag betalningsförmåga – vi måste också anpassa hela påminnelsehanteringen till om den riktar sig mot ett företag eller en privatperson, samt om ett eventuellt avtalsbrott är att betrakta som väsentligt.

Collector25

✓  Differientierad påminnelsehantering

✓  En mjuk men tydlig process

✓ Säkerställda betalningar


Bakom varje framgångsrikt energibolag finns en specialiserad aktör som säkerställer betalningarna. Visma Collectors bildades som Energiinkasso. Vi har funnits sedan 1993 och rör oss i dag smidigt och fritt mellan energiinkassots olika discipliner. Från väsentlighetsprövningen via den differentierade påminnelsehanteringen till brytkedjan. Och nu vill vi ta din rygg. Eller påbörja ett samtal om fördelar – i ert företags arbete för att uppnå en optimal betalningshantering.

Energiinkasso med differentierad påminnelsehantering

 

inkassoprocessen

Påminnelse och inkasso för elbolag och elbolagets kunder ställer höga krav på hela processen. Allt beror på vem som inte har betalt. Bor personen kvar? Är det en affärslokal? Vi delar in alla ärenden i tre olika grupper. Avflyttad konsument, ej avflyttad konsument och näringsidkare. Utifrån vem som är sen med sin betalning gör vi analyser och driver processen framåt. En rättvis hantering men utifrån förutsättningarna som råder. 

Vi har certifierade handläggare som arbetar uteslutande med energiinkasso. Och som kund hos oss har ni alltid en handläggare som är er kontaktperson. Dvs bra förutsättningar och goda rutiner som gör det dagliga arbetet smidigare.

Att bedriva inkasso med hjärtat kan handla om att förklara för någon vad det innebär att inte betala sin energiräkning. Och att se hela bilden och de effekter som det kan ge. Vi berättar gärna mer om hur en differentierad påminnelsehantering skulle kunna fungera för er.

Visma Collectors mål är att maximera energibolags ekonomiska hållbarhet. Ditt företag ska tjäna bra med pengar – under lång tid.

Collectors Online

Alla ärenden samlade på ett ställe. I Collectors online kan du enkelt se var i processen som alla era ärenden befinner sig. Du kan ta kontakt med din handläggare och ha överblick, från påminnelse till efterbevkaning. 

Vill du ha ett förslag?

Vilka tjänster är intressanta för dig och ditt företag?
Vilken verksamhetsinriktning har ert företag?

Vill du få din offert via telefonnummer eller e-post?
JA, jag samtycker till att Visma behandlar mina personuppgifter i syfte att identifiera mina intressen på sätt som beskrivs här och jag är medveten om att mitt samtycke kan återkallas när som helst.
JA, jag vill att Visma skickar mig relevant information per epost baserat på mina intresseområden. Jag är medveten om att jag, när som helst, kan avanmäla mig från sådana utskick eller uppdatera mina intresseområden genom prenumerationshanteraren.
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke
Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.