eKrav

Skicka betalningspåminnelse och inkassokrav kostnadsfritt via dator, mobil eller surfplatta. Enkelt och bekvämt för små och medelstora företag och fakturaflöden.

Få samma förutsättningar i kravprocessen som riktigt stora bolag

Påminnelse och inkasso för mindre fakturaflöden. Registrera ditt företag kostnadsfritt, din första påminnelse kan gå med posten redan imorgon. 

För att registrera ditt företag för eKrav behöver du:
- Vara firmatecknare, ha ett Bankgirokonto och vara registrerad för F-skatt
- Fylla i ditt organisationsnummer (utan bindestreck)
- Kontaktuppgifter, organisationsnummer eller personnummer samt mailadress till din kund
- E-legitimation (mobilt BankID) för att legitimera dig

Har du frågor kan du hitta svaren här 

Se filmer om hur du kommer i gång och använder tjänsten: 

Registrera ditt konto på eKrav

Hur du loggar in 

Registrera ditt första ärende

Status på ditt ärende

Övrig hjälp/support

Med hjälp av eKrav kan företag, organisationer och föreningar snabbt och enkelt skicka betalningspåminnelser eller inkassokrav till de kunder som inte betalt i tid. Kostnad: 0 kr

Inkassoprocessen för eKrav

inkasso eKrav


När du saknar betalning för en faktura så skickar du själva fakturan till oss. Vismas första åtgärd är att sända en påminnelse till din kund. Betalas inte påminnelsen går det ut ett inkassokrav. Skulle även denna lämnas obetald gör vi 24 dagar efter att påminnelsen gått ut en bedömning om vidare åtgärder, där bland annat din kunds betalningsförmåga undersöks. Om den bedöms vara fullgod, går vi vidare med kravet till kronofogdemyndigheten för fortsatt kravhantering.

Saknar kunden tillgångar, bevakar vi ärendet till att situationen förändras och din faktura kan betalas. Denna efterbevakning är en aktiv hantering av din faktura, din fordran, där Visma regelbundet utför en så kallad scoring för att dels identifiera tecken på förbättrad betalningsförmåga, dels säkerställa att fordran inte preskriberas.


Visma Financial Solutions har lång erfarenhet av att säkerställa likviditeten och öka lönsamheten hos små och medelstora bolag. Företaget ingår i Visma-koncernen och är specialiserat på kravhantering, som respekterar och ofta också fördjupar kundföretagets egna kundrelationer.

Fakturamall för smidig hanterig 

Fakturamall

 Ladda ner fakturamall

7 tips för ökad lönsamhet

 

Ladda ner

Så fungerar eKrav

mobil 

Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.