Betalar dina kunder fakturan i tid?

Skicka betalningspåminnelse och inkassokrav kostnadsfritt. eKrav, enkelt och bekvämt för små och medelstora företag.

Registrera dig – eKrav

Registrera ditt företag och skicka krav kostnadsfritt

Få samma förutsättningar i kravprocessen som riktigt stora bolag. Påminnelse och inkasso för företagare. Din första påminnelse kan skickas redan imorgon.

För att registrera ditt företag för eKrav behöver du:

✓ Vara firmatecknare, ha ett Bankgirokonto och vara registrerad för F-skatt
✓ Fylla i ditt organisationsnummer
✓ Kontaktuppgifter, organisationsnummer eller personnummer till din kund
✓ E-legitimation (mobilt BankID) för att legitimera dig

Registera dig – eKrav

Skicka påminnelse och inkasso för 0 kronor. Se komplett prislista.

I första hand till digital brevlåda!

Samtliga betalningspåminnelser och inkassokrav i eKrav skickas i första hand till din kunds digitala brevlåda, Kivra. Fördelarna är många. Vi vet att brevet kommer fram både snabbt och till rätt person. Inga brev riskeras försvinna på vägen. Dessutom blir miljöpåverkan mindre då vi spar både papper och transporter. En påminnelse till en digital brevlåda är också lätt för din kund att betala, oavsett om personen befinner sig hemma eller på annan ort.

 

SE_CL_800_kivra_nyhet.jpg

Så här går det till

 

se_vfs_686x700_eKrav_process.jpg

När du saknar betalning för en faktura så skickar du själva fakturan till oss. Vismas första åtgärd är att sända en påminnelse till din kund. Betalas inte påminnelsen går det ut ett inkassokrav. Skulle även denna lämnas obetald gör vi en bedömning om vidare åtgärder, där bland annat din kunds betalningsförmåga undersöks. Om den bedöms vara fullgod, går vi vidare med kravet till kronofogdemyndigheten för fortsatt kravhantering.

Saknar kunden tillgångar, bevakar vi ärendet till att situationen förändras och din faktura kan betalas. Denna efterbevakning är en aktiv hantering av din faktura, din fordran, där Visma regelbundet utför en så kallad scoring för att dels identifiera tecken på förbättrad betalningsförmåga, dels säkerställa att fordran inte preskriberas.


Fakturamall för smidig hanterig 

Fakturamall

Ladda ner fakturamall

10 tips för ökad lönsamhet

SE_VFS_10tips_jan2020.jpg

Ladda ner guiden