Mer information i GIS Online

Nu lanserar vi en integration mellan våra populära lösningar GIS Online och Informationsportalen. Det ger dig tillgång till ännu mer information - direkt i GIS Online. 

Vår populära GIS Online har alltid innehållit både kartor och information, i en smidigt paketerad lösning. Här finns alla typer av kartor, flygbilder och terrängskuggning samt fullständig information om alla Sveriges fastigheter och fastighetstyper. Dessutom har du möjlighet att importera egna lager för att anpassa GIS Online efter ditt behov. 

Visma Informationsportal är ett lättanvänt och intuitivt verktyg där du snabbt och enkelt kan hämta skräddarsydda rapporter om fastigheter och bolag - och bara betala för den information du faktiskt behöver. 

Nu lanserar vi en integration mellan dessa lösningar, som gör det ännu enklare för dig att hämta den skräddarsydda informationen du behöver - direkt i GIS Online. 

Integrationen kommer att finnas tillgänglig i GIS Online och du kan då välja själv om du vill använda funktionen.

Så fungerar integrationen

Fördelar med integrationen

  • Hämta information från Informationsportalen - direkt i GIS Online
  • Dagsfärsk information om alla organisationer, företag och myndigheter i Sverige.
  • Tydlig beskrivning och innehållsförteckning på alla rapporter
  • Köp mer information om organisationer - direkt i GIS Online
  • Välj själv om du vill aktivera integrationen

Är du intresserad av integrationen mellan 
GIS Online till Informationsportalen?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig angående aktiveringen av integrationen.

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke

Så fungerar integrationen

Integrationen i GIS Online

I GIS Online hämtas många typer av information, en av dessa typer är innehavare av lagfarter. En kanal i systemet till information utgörs av att du som användare dubbelklickar i kartan och då får fram information såsom adress, fastighet och koordinater. Vidare kan du bläddra i information som aggregeras utifrån de kartlager som du för tillfället har tänt samt viss övrig geoinformation. Denna funktionalitet utökas nu med detaljen “lagfart”.

Om du har utgått från en fastighet där innehavaren av lagfarten är någon form av organisation (t ex samfund, kommun eller aktiebolag) presenteras en möjlighet att få fram organisationsnummer för en mycket låg summa. Väljer du då att gå vidare och hämta uppgiften, presenteras denna med ett antagande av organisationsform som baseras på organisationsnummer. Vidare finns en möjlighet att öppna Informationsportalen för att hämta mer information om organisationen. Om du har utgått från en fastighet som är privatägd presenteras enbart detta, dvs att fastigheten är privatägd.

Automatisk inloggning till Informationsportalen

När du som användare kommer till Informationsportalen från GIS Online för första gången välkomnas du med kort information om Informationsportalen samt ges möjligheten att aktivera tjänsten för ditt konto. När aktiveringen har skett får du upp uppslaget med bolagsinformation för den organisation du valt. Detta med fullständig rapport förvald. Du kan välja andra rapporter eller fritt arbeta vidare med övrig funktionalitet i Informationsportalen.

Andra gången loggas du in automatiskt med sökning och rapport förvald, under förutsättning att du valt att aktivera tjänsten. Systemen går att köra parallellt.

Smartare affärer med Geografisk IT
- alla våra tjänster

All information du behöver för att få ditt bolag att växa. Oavsett om du behöver fastighetsinformation, högupplösta kartor, registreringsbevis eller mer information om dina prospekt och kunder, så kan vi hjälpa dig.

GIS Online

Dagsaktuell information och uppgifter om fastigheter samt högupplösta kartor.

Prova 10 dagar kostnadsfritt

Informationsportal

Fastighetsrapporter, akter, registreringsbevis och bolagsinformation och mycket mer.

Skapa konto kostnadsfritt

Autofill

Få all information du behöver om dina kunder, utan att de behöver fylla i mer än sitt företagsnamn i ditt formulär.

Testa autofill