Hej,

I förra årets sommarbrev så skrev jag att tack vare vaccinet så kunde vi hoppas på ett mer normalt liv igen med möjlighet till fysiska möten. Då kunde vi ju inte i vår vildaste fantasi föreställa oss ett krig i Ukraina. Nu har vi plötsligt tre kriser att förhålla oss till, pandemin, klimatet och kriget och att vi just nu befinner oss i ett historiskt ögonblick som kommer att få genomgripande konsekvenser för hela världen.

Borta är plötsligt den förbehållslösa tron på globalisering och stordrift. Istället ser vi hur det lokala växer på alla områden. Klimatförändringarna kräver nu att vi på en enda generation rättar till problem som sju generationers industrialisering försatt oss i. Det här är naturligtvis inte så upplyftande ämnen i ett sommarbrev men det är verkligheten och vi måste förstå hur vi ska navigera i dessa tider av osäkerhet. 

Digitaliseringen och ett samhälle där vi har stort förtroende för de styrande gör att vi i Norden har ett bättre utgångsläge jämfört med många andra länder. Framåt ser vi som leverantör att vi fortsätter på den inslagna vägen med att automatisera processer för att underlätta ditt arbete och bidra till ett mer hållbart samhälle. Vår ambition är att utveckla system som det ska vara kul och enkelt att jobba med.

Vad har hänt och händer för dig som kund framåt? 

Agda PS – Här har vi precis lanserat en Onboarding-funktion som automatiserar hela introduktionsprocessen för nyanställda. Under det kommande året möjliggörs e-signering av anställningsavtal direkt i Agda PS. Snart kan vi även erbjuda en smidig integrationslösning för alla som använder ett rekryteringsverktyg som del av sitt systemlandskap.

HR-plus – Vi jobbar för fullt med vår helt nya lösning för lönerevision. Vi är stolta över att kunna tillföra en riktigt innovativ lösning med bland annat processtyrt gränssnitt, inbyggd analytics och flexibel attestfunktion. Dessutom pågår utvecklingen av en ny och supersmidig integration till Arbetsgivarintyg.nu som vi vet att många efterfrågat.

Medvind WFM – Här fortsätter vi med automatiseringen. AutoPass lanserades i mars och därefter följer AutoDiff, AutoPlan och AutoVik. Den sistnämnda är en bokningsrobot som kan boka vikarier när du är ledig och fungera  som en hjälpande hand när du är på jobbet. Till och med när du sover gör den sitt jobb om behov uppstår.

Risken för cyberattacker ökar i samhället vilket gör att vi lägger mer och mer resurser på att utveckla säkra lösningar. Med det sagt kan vi konstatera att 90% av de attacker som lyckas beror på den mänskliga faktorn. Här är det framför allt en ökad medvetenhet som krävs och det kan vi alla hjälpas åt med. 

Det som ändå gör att jag håller humöret uppe är att sommaren är här. Att vi får träffas igen…..fokusera på det som betyder något i livet. Jag ser också väldigt mycket fram emot att få träffa dig igen, till hösten, när vi genomför våra kunddagar. 

Tack för förtroendet och tack för att du valt Agda PS, Medvind WFM och HR-plus.
Jag och mina kollegor i ledningsgruppen önskar dig riktigt skön sommar!

Signatur-Sofia-Gerstenfeld-300ppi.png
Sofia Gerstenfeld
vd Visma Enterprise