Affärslösningar som utgår från din verksamhet

Vi levererar affärslösningar som utgår från din organisations processer. Du kan göra allt i ett enda gränssnitt och får en enklare jobbvardag. Lösningarna är baserade på den senaste tekniken och vi blir din partner.

Fyra områden för bättre koll på ekonomin

I våra affärslösningar för offentlig verksamhet ingår fyra delar. Du bestämmer vilka du vill använda och vilka funktioner du vill ha. Vi levererar en standarduppsättning, som vi tillsammans anpassar för att matcha din verksamhet.

 • Redovisning och reskontra
 • Inköp och faktura
 • Tid och Projekt
 • Budget och prognos
Bättre koll på ekonomin

 Visste du att fler än 50 % av Sveriges kommuner sköter sin redovisning och administration av leverantörsfakturor med lösningar från Visma Enterprise?


Redovisning

Redovisning och reskontra

Med Redovisning och reskontra får du effektiva ekonomiprocesser och ett enhetligt arbetssätt. Lösningen är processorienterad och funktionerna rollbaserade. Du får de bästa förutsättningar för effektiv ekonomistyrning och uppföljning.

Redovisning och reskontra kan enkelt anpassas till förändrade krav och tillgodoser organisationens behov av ekonomisk information.

Du får stöd för rapporter och analyser, hantering av tid och projekt, effektiv hantering av interna affärer samt anläggningar och investeringar. Ett enkelt analysverktyg ingår också där du kan ta fram analyser och rapporter utifrån organisationens ekonomimodell.

Inköp och faktura

Med Inköp och faktura förbättras styrningen och kontrollen av inköpsprocessen. Fakturahanteringen blir snabbare när manuella rutiner automatiseras och förenklas. Alla beställningar och fakturor hanteras i ett gemensamt gränssnitt.

Du får en effektiv hantering av kassaflödet genom att både fakturering och betalningsbevakning följer processer. Lösningen ger dig möjligheter till cirkulation och attest. Den är också ett stöd vid uppföljning och analysarbete för hög kvalitet i ekonomistyrningen.

Nedan kan du läsa mer om vår inköpslösning.Tid och Projekt

Rättvisande kostnadsfördelning, bättre styrning av projekten och möjlighet att uppfylla ett vanligt krav i EU-finansierade projekt - är några av alla fördelar med Vismas Affärslösningar - Tid och Projekt. Den helintegrerade och mobila lösningen gör det enklare och mer flexibelt än någonsin att tidrapportera.

Vill du veta mer om Tid och Projekt?

Kontakta oss

Kvalitet i projektredovisningen

I ett projekt är det viktigt att överblicka, styra och följa upp utvecklingen. Det faktum att angivna budgetramar sällan följer kalenderåret ställer extra krav på redovisningen. 

 • enkel administration och tidrapportering
 • automatisk dataöverföring till ekonomisystemet
 • bättre styrning, uppföljning och analys av projekt
 • möjlighet att enkelt fakturera alla projektet
 • bättre nyckeltalsjämförelser

Budget och prognos

Budget och prognos är ett effektivt stöd för budgetprocessen – från budget och prognoser till analyser. Du får ett enhetligt arbetssätt i organisationen.

Stor flexibilitet och funktionalitet ger goda möjligheter till lokala anpassningar. Hanteringen utförs i ett webbaserat gränssnitt där även personalbudget är integrerat i lösningen.

Fördelar

 • Enkel och enhetlig budgetprocess.
 • Flexibel och skalbar lösning.
 • Stödjer spridning av budget- och prognosarbete i organisationen.
 • Gemensamt gränssnitt för inrapportering och rapporter.
 • Många användningsområden.

Sveriges främsta budgetverktyg

Visma Budget och Prognos ger ett kraftfullt stöd åt budget och andra ekonomiska processer i offentlig verksamhet. Integrationen till Stratsys är ytterligare en förklaring till att över hälften av alla svenska kommuner använder Budget och Prognos. Via det gemensamma webbgränssnittet - Visma Window - får de en sammanhållen bild av ekonomi- och verksamhetsstyrningen under hela året.

budget och prognos

Effektivisera din ekonomi- och verksamhetsstyrning genom att digitalisera alla processer i årshjulet.

Låt Visma Enterprise bli din partner

Visma Public Affärslösningar är webbaserade och enkelt utformade för att du ska kunna lägga tid på det du är bäst på – ditt jobb. Vi jobbar med kundstyrd utveckling där vi för en dialog med våra kunder.

Mer än 50 års erfarenhet gör att vi har en unik kunskap om våra kunders behov och förutsättningar. Affärslösningarna är en del av vårt helhetserbjudande för offentlig verksamhet Visma Public Business Suite.

Fördelar med att välja affärslösningar från oss

 • Du får ett helhetsstöd med ett tydligt användargränssnitt och en yta för administration.
 • Kan nås var du än är och med vilken enhet du vill (till exempel iPad eller smartphone).
 • Flexibelt – du väljer vilka delar du vill ha i systemet och det kan integreras med externa partners. Vi samarbetar till exempel med Stratsys och MicroData.
 • Det går snabbt att komma igång.
 • Systemet kan anpassas efter din verksamhet.
Hosting

Säker drift med hjälp av våra experter

Vill du slippa tänka på tekniken? Saknar du rätt teknisk kompetens? Önskar du en kostnadseffektiv och tillgänglig drifttjänst?

För säkerhetens skull är det klokt att överlåta drift och förvaltning av Affärslösningar åt dem som kan systemet bäst. Då sänker du dessutom kostnaderna samtidigt som du får en helt bekymmersfri lösning.

Mer om Hosting

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Du når oss även på
010-141 15 00 eller sales.enterpriseab@visma.com.


Kontakta oss

JA, jag samtycker till att Visma behandlar mina personuppgifter så som beskrivet här och jag är medveten om att mitt samtycke kan återkallas när som helst.

JA, jag vill att Visma skickar mig relevant information per epost baserat på mina intresseområden. Jag är medveten om att jag, när som helst, kan avanmäla mig från sådana utskick eller uppdatera mina intresseområden genom prenumerationshanteraren.