Dagens och framtidens organisationer

Var femte organisation tror att digitaliseringen kommer att bidra till nyanställningar för dem. 
Läs hela rapporten
Svenska företag och aktörer inom offentlig sektor planerar stora satsningar för att höja den interna digitala kompetensen de kommande tre åren. Samtidigt råder osäkerhet kring hur digitaliseringen kommer att påverka personalstyrkan. De flesta kan inte svara på om den kommer innebära nyanställningar eller uppsägningar. Men betydligt fler tror på nyanställningar än uppsägningar. De allra flesta menar dock att framtiden kommer att resultera i både och.

De kompetenser som organisationerna ser att de främst behöver rekrytera under kommande tre år, för att hänga med i digitaliseringen är rådgivning (39 procent), datasäkerhet (31 procent) och dataanalys (26 procent). Betydligt fler aktörer inom offentlig sektor uppger att de kommer behöva mer kompetens inom datasäkerhetsområdet. Det menar hela 46 procent, jämfört med 27 procent i privat sektor.

 

Fler än fyra av tio av de tillfrågade organisationerna anser att de administrativa processerna är viktigast att digitalisera framöver. Många lägger dessutom vikt vid att effektivisera de ekonomiska processerna ur ett digitalt perspektiv.

 

När det kommer till de administrativa processerna så tror många att inkommande och utgående fakturor kommer ha automatiserats om tre år. Därefter följer själva hanteringen av inkommande fakturor. Även tidrapportering till lön och attestflöde är moment som många tror kommer att skötas automatiskt i framtiden.

Vi hjälper dig på din digitaliseringsresa

Det finns många olika steg en organisation kan ta på väg mot en allt mer digital verksamhet. Vi erbjuder lösningar som hjälper dig att effektivisera och automatisera processer i din verksamhet. Utforska gärna ett urval av våra lösningar nedan.

Inköpsrabatter

Sänk företagtes kostnader med ett molnbaserad inköpsportal.

HR & Lön

En flexibel helhetslösning som underlättar din jobbvardag.

IT-konsulttjänster

Marknadens vassaste IT-konsulter tar hand om din digitala vardag.

Upphandling

Vi digitaliserar processen för upphandlare och anbudsgivare. 

Digitalisera dina betalningar

Öka lönsamheten i ditt företag genom digitaliserad kravhantering.

Digitalisera dina ekonomiska processer

Läs hur långt svenska företag har
kommit i sin digitaliseringsresa.

Småföretagsliv 2.0


Boosta företaget med smart teknik - lägg tiden på det som är viktigt för dig.

E-faktura

 

E-fakturalösningar för små och stora bolag
samt offentlig sektor.

Ladda ner rapporten

Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.