Det digitala samhället - en framåtblick

En spännande framtidsspaning kring det digitala samhällets utveckling

Läs hela rapporten

Många undrar vad digitaliseringen egentligen kommer att innebära för arbetsmarknaden och samhället i stort. Att ge ett exakt svar på hur tekniken kommer att forma och omforma vårt samhälle framöver är svårt, men det finns ett par tydliga trender som kan ge en fingervisning om vart vi är på väg. Vismas digitaliseringsexpert, Pär Johansson, har sammanfattat några av dem.

Administrationen automatiseras i små och medelstora företag

Administration är den arbetsprocess som små och medelstora företag ser störst affärsnytta med att digitalisera, enligt rapporten. Framöver kommer vi att se en utveckling där allt fler automatiserar administrationen. Det betyder att små och medelstora företag får mer tid över till att se över sina erbjudanden, stärka relationen med kunderna och ta fram strategier för e-handel och digital marknadskommunikation.


Leverantörskontakterna digitaliseras ytterligare

I takt med att vi blir mer digitala kommer upphandlingsförfaranden att digitaliseras. Leverantörer möter upphandlare online, genom smarta system och maskininlärning, där matchning mellan upphandling och anbud sker snabbare genom t.ex. elektronisk auktion.

 

Digitalisering är en viktig nyckel till vår framtida välfärd

Ständigt uppkopplade och teknikvana medborgare förväntar sig att offentlig sektor ska erbjuda digitala tjänster som kan användas dygnet runt. Gemensamma digitala lösningar kan komma att överbrygga de skillnader i utbudet av digitala tjänster som idag finns mellan kommunerna.

 

Vi hjälper dig på din digitaliseringsresa

Det finns många olika steg en organisation kan ta på väg mot en allt mer digital verksamhet. Vi erbjuder lösningar som hjälper dig att effektivisera och automatisera processer i din verksamhet. Utforska gärna ett urval av våra lösningar nedan.

Inköpsrabatter

Sänk företagtes kostnader med ett molnbaserad inköpsportal.

HR & Lön

En flexibel helhetslösning som underlättar din jobbvardag.

IT-konsulttjänster

Marknadens vassaste IT-konsulter tar hand om din digitala vardag.

Upphandling

Vi digitaliserar processen för upphandlare och anbudsgivare. 

Digitalisera dina betalningar

Öka lönsamheten i ditt företag genom digitaliserad kravhantering.

Småföretagsliv 2.0


Boosta företaget med smart teknik - lägg tiden på det som är viktigt för dig.

E-faktura

 

E-fakturalösningar för små och stora bolag
samt offentlig sektor.

Ladda ner rapporten